Η TSMC αρνείται τα αποκλειστικά δικαιώματα των νέων CPUs στις Apple και Qualcomm

Tsmc 560x369 560x300

Σύμφωνα με την Bloomberg, οι εταιρίες Apple και Samsung δεν κατάφεραν να αποκτήσουν αποκλειστικά δικαιώματα για την παραγωγή από την Taiwanese Semiconductor Manufacturing Company.

Αν και οι δύο εταιρίες επένδυσαν περισσότερα από $1 δις έτσι ώστε η TSMC να δώσει τα δικαιώματα παραγωγής σε αυτές, η κατασκευάστρια εταιρία απέρριψε την προσφορά και αποφάσισε να κρατήσει το chip.

Όπως θα δούμε και στην εξήγηση του Bloomberg, οι δύο εταιρίες προσπάθησαν να πετύχουν το στόχο τους εξαιτίας της μεγάλης απαίτησης για smartphones. Οποιαδήποτε συμφωνία θα έδινε στην Apple μια εναλλακτική λύση από αυτή της Samsung που κατασκευάζει τα βασικά chip για το iPhone και το iPad και ταυτόχρονα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος στην αγορά smartphones

The two companies are trying to satisfy booming demand for smartphones, a market estimated by to be worth $219.1 billion, according to data compiled by Bloomberg Industries. Any deal would give Apple an alternate supplier to Samsung Electronics Co. (005930), which builds the main chip used in the iPhone and iPad and is also its biggest rival in smartphones. Qualcomm needs to boost supply, since shortages are starting to limit earnings.

Η ιστορία μας δείχνει ότι η Apple να εγγυηθεί στη Samsung και την νέα της Texas Foundry για κατασκευή CPU, ενώ η Qualcomm από την άλλη βιώνει μια ανεπαρκή ικανότητα όσον αφορά την παραγωγή των chip κάτι που την έχει αρχίσει να επηρεάζει τα κέρδη της.

Η TSMC προειδοποιεί ότι ο 28nm mil για τον Snapdragon S4 της Qualcomm δεν θα ανταποκριθεί σε ζήτηση μέχρι το 2013 και το ίδιο ισχύ και για την Nvidia 23nm chip γραφικών που επίσης κατασκευάζεται από την TSMC.

[via 9to5Mac]