Πώς να δημιουργήσετε τα δικά σας iTunes films

Guide films

Τα mp4 είναι τα αρχεία video που είναι φιλικά με τις iOS συσκευές μας, δυστυχώς όμως δεν είναι αρχεία που βρίσκει κανείς εύκολα στο διαδίκτυο για την κάθε ταινία κτλ. Τα αρχεία που συνήθως συναντάμε είναι avi και mkv τώρα τελευταία στα περισσότερα HD video που κυκλοφορούν.

Αν και υπάρχει το Handbrake που μας επιτρέπει να κάνουμε μετατροπή σε διάφορους τύπους video, τις περισσότερες φορές παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα στο video-αποτέλεσμα που δημιουργείτε από κάποιο mkv. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι ο ήχος, η ανάλυση ή ακόμα και η διακοπή της μετατροπής του video.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα ήταν προτιμότερο να μην γίνετε μετατροπή του video σε καμία περίπτωση αλλά να γίνονται αποσυμπίεση των αρχείων του video και του ήχου από το πακέτο mkv ώστε να δημιουργήσουν ένα πακέτο mp4. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν κάποια εργαλεία που κάνουν ακριβώς αυτή την δουλειά, όμως η διαδικασία ήταν αρκετά χρονοβόρα και περίπλοκη.

Ένα καινούριο utility που κυκλοφόρησε πρόσφατα κάνει ακριβώς αυτό που θέλουμε για να αλλάξουμε τις ταινίες και τα video μας από mkv σε mp4. Το utility ονομάζεται MP4tools και μπορούμε με αυτό να επιλέξουμε ένα mkv και κάνοντας τις επιλογές που θα βρούμε στη συνέχεια να το προσθέσουμε στο τέλος στο iTunes σαν mp4 φυσικά.

Slot 2012 04 09 at 3 46 10 PM

Slot 2012 04 09 at 3 46 34 PMΑφού κατεβάσουμε το MP4tools και το ανοίξουμε θα πρέπει να δούμε το κουμπί Open το οποίο θα μας επιτρέψει να επιλέξουμε το αρχείο video που θέλουμε.

Slot 2012 04 09 at 3 47 07 PMΜετά θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι από την λίστα που μας δείχνει τι υπάρχει μέσα στο mkv έχουμε επιλέξει ένα video και ένα audio. Αν το video μας είναι h264 δεν χρειάζεται να κάνετε re-encode το video για αυτό μπορούμε να επιλέξουμε το Pass Thru από τις επιλογές στο Video. Αν ο ήχος είναι aac δεν χρειάζεται να κάνετε re-encode το audio και μπορούμε να επιλέξουμε Pass Thru από την κατηγορία audio, αν όμως δεν είναι τότε θα πρέπει να επιλέξουμε aac από τις επιλογές Audio.

Αφού κάνουμε τις ρυθμίσεις μας μπορούμε να αρχίσουμε την δημιουργία του αρχείου mp4 πατώντας το κουμπάκι Convert. Αν θέλουμε το video να μπορεί να παίζει μόνο σε κάποια συγκεκριμένη συσκευή μπορούμε να αλλάξουμε την επιλογή Device κάτω δεξιά.

Slot 2012 04 09 at 6 16 38 PM

Μόλις χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή θα δείτε ότι κοστίζει γύρω στα 4€ αλλά τα μόνα πράγματα που δεν είναι να χρησιμοποιήσουμε το drag & drop και να κάνουμε add χωρίς να περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα.

Slot 2012 04 09 at 6 33 53 PM

Μόλις δημιουργηθεί το αρχείο μπορούμε να το βάλουμε στο iTunes δεν θα έχει ούτε εξώφυλλο ούτε όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν οι ταινίες από το iTunes store και σίγουρα δεν είναι εύκολη διαδικασία να περάσετε όλες αυτές τις πληροφορίες με το χέρι. Γι’ αυτό λοιπόν θα χρησιμοποιήσουμε το iDentify.

Με το iDentify μπορούμε να βρούμε και να αποθηκεύσουμε πάνω στο κάθε αρχείο όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν στο imdb για την κάθε ταινία.

Slot 2012 04 09 at 5 25 39 PM

Αφού έχουμε κατεβάσει το iDentify και το ανοίξουμε, θα πρέπει να ρίξουμε πάνω στο παράθυρο της εφαρμογής το αρχείο που δημιουργήθηκε προηγουμένως. Άμεσα η εφαρμογή θα ψάξει να βρει πληροφορίες για το αρχείο που έχουμε ρίξει – καλό θα ήταν το αρχείο μας να έχει το όνομα της ταινίας και ίσως την χρονολογία που κυκλοφόρησε. Με αυτό τον τρόπο η εφαρμογή μπορεί να ψάξει πιο γρήγορα.

Slot 2012 04 09 at 5 26 29 PM

Μόλις ολοκληρωθεί το scan, αν έχουν βρεθεί αποτελέσματα θα πρέπει να δούμε τα tick (Lookup, Artwork, Chapters) δίπλα από το όνομα της ταινίας πράσινα, τα Chapters συνήθως δεν υπάρχουν σε αρχεία mkv, οπότε δύσκολα θα δείτε το τρίτο tick. Για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα tags/πληροφορίες είναι σωστές για το video σας θα πρέπει να πατήσετε πάνω στο edit tags και να κοιτάξετε τις επιλογές μία μία. Αφού αλλάξετε το εξώφυλλο και τις υπόλοιπες επιλογές μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες αυτές τις πληροφορίες στο video πατώντας το Save files.

Το αρχείο video τώρα θα πρέπει να είναι ακριβώς σαν αυτά που υπάρχουν στο iTunes store, για να βάλετε Ελληνικούς υπότιτλους μπορείτε να δείτε τον οδηγό που έχουμε γράψει παλαιότερα. Όπως και να ’χει το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι όπως το παρακάτω.

Slot 2012 04 09 at 7 28 40 PM

2 thoughts on “Πώς να δημιουργήσετε τα δικά σας iTunes films

  • April 10, 2012 at 00:14
    Permalink

    Χωρίς να θέλω να το παίξω ξύπνιος γιατί να μην προτιμήσουμε το road movie που είναι μεν λίγο ποιο ακριβό αλλά  τα κάνει όλα με την μια !!!

    • April 10, 2012 at 01:26
      Permalink

      Γιατι το Road Movie είναι και ακριβό αλλά και κάνει convert.. το θέμα είναι να μην χαλάσει καθόλου η ποιότητα! 🙂

Comments are closed.