Apple: Η πρόσβαση στον κατάλογο επαφών θα απαιτεί την έγκριση του χρήστη

wpid-iphone-contacts-2012-02-16-04-20.jpg

Μετά από μία εβδομάδα, η Apple απαντάει σε αναφορές για διάφορες εφαρμογές που έχουν πρόσβαση, για μεταφορά και αποθήκευση του καταλόγου επαφών χωρίς την άδεια του χρήστη.

Η εφαρμογή Path ήταν η πρώτη που σημειώθηκε ότι έχει αυτό το “πρόβλημα”, μετά από αυτή όμως ακολούθησαν άλλες όπως το Twitter, το Foursquare και το Yelp.

Η Apple δέχτηκε αρκετές κριτικές για αυτό και επειδή επέτρεψε σε developers να χρησιμοποιήσουν τον κατάλογο επαφών χωρίς πρώτα την έγκριση του χρήστη.

Χθες ο ομιλητής της Apple, Tom Neumayr αναφέρει στο AllThingsD ότι πολύ σύντομα οι εφαρμογές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον κατάλογο των επαφών μας θα απαιτούν ρητά την άδεια από τον χρήστη. Το πρόβλημα, λογικά θα λυθεί στο μέλλον με κάποιο iOS Software Update που θα κυκλοφορήσει η Apple στο κοινό.

Η απάντηση της Apple ήρθε μετά από μία έρευνα του Κογκρέσου, εκφράζοντας ανησυχίες ότι οι iOS developers μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών χωρίς την κατάλληλη άδεια.

Είναι πολύ πιθανό η λύση να έρθει με το επόμενο update που περιμένουμε για το iOS 5.1. Ήδη η τελευταία beta που κυκλοφόρησε για τους developers έχει κλείσει ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της αλλά ίσως η GM έκδοση περιέχει πολλές λεπτομέρειες για το iPad 3ης γενιάς που η Apple δεν θέλει να διαρρεύσουν στα blogs.