Οδηγός: Πώς να κάνετε εγκατάσταση το Spire και να έχετε Siri σε όλες τις iOS συσκευές

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύσαμε έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να κάνετε εγκατάσταση το Siri Proxy μέσω Ubuntu σε Parallels και ένα για την εγκατάσταση του Siri στο iPad 2 με τη χρήση του Spire.

Πριν από λίγο καιρό είδαμε ότι ο @Chpwn δημιούργησε το Spire, το πρώτο νόμιμο port του Siri για το iPhone 4 και άλλες παλαιότερες συσκευές.

Το να κάνουμε το Siri να δουλέψει σε παλαιότερες συσκευές μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να γίνει πολύ απλά αν έχετε ακολουθήσει τον οδηγό μας για την εγκατάσταση του Siri Proxy. Η εγκατάσταση του Spire συμπεριλαμβάνει αρκετά από τα βήματα του οδηγού για την εγκατάσταση του Siri Proxy με μερικές διαφορές.

Τα παιδιά από το iDownloadBlog μας δείχνουν  στον παρακάτω οδηγό πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Siri στο iPhone 4 και άλλες παλαιότερες συσκευές.

Ο παρακάτω οδηγός δεν είναι απλός και προτείνουμε όσοι θέλετε να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε το Siri σε άλλες συσκευές εκτός του iPhone 4S να ακολουθήσετε προσεκτικά το κάθε βήμα. Δυστυχώς ο οδηγός δεν είναι για τους απλούς χρήστες και θα πρέπει να έχετε κάποιες γνώσεις από εγκαταστάσεις άλλων συστημάτων μέχρι να βρεθούν κάποιοι Siri Proxy servers που να “αντέχουν” πολλούς χρήστες.

Για να μπορέσετε να συνεχίσετε με τον παρακάτω οδηγό θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε κάποιο iPhone 4S. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Siri μέσω 3G ή εκτός του τοπικού σας δικτύου θα πρέπει να σετάρετε και ένα Dynamic DNS στο μηχάνημα σας

έτσι ώστε να μην σας ενδιαφέρει αν αλλάξει η IP σας αλλά και να δημιουργήσετε μία διεύθυνση την οποία θα μπορείτε να θυμάστε.

Εγκατάσταση του Siri Proxy

Όπως είδατε και πιο πάνω, αρχικά θα πρέπει να ακολουθήσετε τον οδηγό του Siri Proxy αλλά θα πρέπει να αλλάξετε  την εντολή 9.

git clone git://github.com/plamoni/SiriProxy.git

σε αυτή παρακάτω

git clone git://github.com/westbaer/SiriProxy.git

Αυτό είναι το πιο σημαντικό που θα πρέπει να προσέξετε αν ακολουθήσετε τον οδηγό του Siri Proxy Server. Αν έχετε ενεργοποιήσει ήδη το Siri Proxy μπορείτε να σταματήσετε τον server και να συνεχίσετε τα βήματα στον οδηγό από την εντολή 9. Έχουμε δοκιμάσει τα παρακάτω και μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι αν ακολουθήσετε τα βήματα προσεκτικά θα το κάνετε να δουλέψει. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα τον οδηγό μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα του απλά να μην ξεχάσετε να αλλάξετε την εντολή 9.

 

Εγκατάσταση του Spire

Μόλις βεβαιωθείτε ότι το Siri Proxy δουλεύει και μέχρι στιγμής μπορείτε να το δοκιμάσετε στο iPhone 4S σας ή σε κάποιο ενός φίλου σας μπορείτε να συνεχίσετε με την εγκατάσταση του Spire.

Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να έχετε περάσει πρώτα το Siri Proxy στο iPhone 4S και να το δοκιμάσετε πριν συνεχίσετε με τον οδηγό στη συνέχεια. Για την δοκιμή το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να πείτε στο Siri, “Test Siri Proxy” και η απάντηση που θα πρέπει ννα ακούσετε από το Siri είναι “Siri Proxy is Up and Running”. Εφόσον δείτε ότι όλα δουλεύουν σωστά μπορείτε να συνεχίσετε με την εγκατάσταση του Spire.

Εκτός από τα βήματα του οδηγού στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε και το σχετικό video με την εγκατάσταση του Siri Proxy και του Spire.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ei1mPvKuGXY

1. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα πρέπει να κάνετε jailbreak το iPhone 4.

2. Μετά το jailbreak κάντε εγκατάσταση το Spire από το Cydia. Αυτό μπορεί να πάρει μερικά λεπτά και θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση μετά την εγκατάσταση.

3. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουμε εγκατάσταση το iFile από το Cydia ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα προτιμάτε για διαχείριση αρχείων.

4. Αντιγράψτε το αρχείο certificate, στη συσκευή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Siri. Θα πρέπει να είναι το ίδιο αρχείο με αυτό που περάσετε στο iPhone 4S. Μπορείτε να περάσετε το αρχείο στη συσκευή σας είτε με mail είτε με Dropbox ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θέλετε.

5. Τώρα πηγαίνετε στη συσκευή σας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Siri και ενεργοποιήστε το Siri.

 

6. Μετά στις Ρυθμίσεις και Spire και βάλτε σαν server το

https://guzzoni.apple.com

7. Τώρα  με το iFile θα πρέπει να πειράξουμε το αρχείο hosts που βρίσκετε στο /etc. Μόλις το ανοίξετε πατήστε πάνω αριστερά στο Edit και δημιουργήστε μια καινούρια γραμμή που θα πρέπει να περιέχει τα παρακάτω:

Αρχικά την διεύθυνση που έχει το Parallels ή το μηχάνημα που τρέχετε το Siri Proxy και μετά το guzzoni.apple.com.

10.0.1.12 guzzoni.apple.com

8. Τώρα δοκιμάστε το Siri και στην κονσόλα στον Siri Proxy Server θα πρέπει να δούμε κάτι όπως τα παρακάτω:

[Info – Guzzoni] Received Object: CommandFailed
[Info – Guzzoni] Received Object: CommandFailed

Αυτό είναι καλό σημάδι και μας δείχνει ότι η συσκευή μας επικοινωνεί με το server. Τώρα για να κάνουμε το Siri να δουλέψει σωστά είναι να προσθέσουμε άλλα τρία πεδία στο plist του Siri.

9. Ανοίγουμε πάλι το iFile και πηγαίνουμε στο /var/mobile/Library/Preferences/ και ανοίγουμε το com.apple.assistant.plist με το Property List Viewer.

Μετά πατάμε στο Accounts > στον Hex αριθμό μας > και να προσθέσουμε τα παρακάτω πεδία με το + που θα βρούμε κάτω δεξιά.

  • Ace Host
  • Assistant Identifier
  • Speech Identifier

Μόλις περάσετε αυτά τα τρία πεδία μπορείτε να πατήσετε το Done.

10. Τώρα θα πρέπει να δοκιμάσουμε το Siri. Κρατήστε πατημένο το Home button και μόλις δείτε το κουμπί του Siri πείτε “Test Siri Proxy” θα πρέπει να ακούσετε απάντηση όπως και από το iPhone 4S σας “Siri Proxy is Up and Running”. Αν έχετε λάβει την παραπάνω απάντηση από το Siri τότε έχετε ακολουθήσει τα βήματα σωστά και έχετε Sri ακόμα και σε άλλες συσκευές εκτός του iPhone 4S.

11. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε το DNS που βάλετε στο iPhone 4S ή απλά να περάσετε και τον πραγματικό σας DNS server με ένα κόμμα μετά την διεύθυνση του Siri Proxy. Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε πλήρως το internet και το Siri Proxy από το iPhone 4S.

για παράδειγμα:

10.0.1.12, 10.0.1.1

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε μπορείτε να μας ενημερώσετε στα σχόλια στη συνέχεια. Φυσικά θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μας @freemanrepo που μας βοήθησε αρκετά στους οδηγούς μας με τον server του αλλά όχι μόνο.

One thought on “Οδηγός: Πώς να κάνετε εγκατάσταση το Spire και να έχετε Siri σε όλες τις iOS συσκευές

  • January 29, 2012 at 11:13
    Permalink

    Θέλω να ρωτήσω έχω iPhone 3GS & iPad 2 η Αδερφη μου έχει το 4s πως μπορώ να έχω το Siri στις συσκευές μου χωρίς να χρειαζεται να είμαστε στον ίδιο χώρο.

Comments are closed.