Οδηγός: Πώς να εγκαταστήσετε το δικό σας Siri Proxy Server

Λίγες μέρες πριν ο @chpwn κυκλοφόρησε το Spire ένα Siri port για το iPhone 4 και άλλες παλαιότερες συσκευές. Όπως έχετε δει σε διάφορα site μέχρι στιγμής το Siri δεν μπορεί να δουλέψει σε άλλες συσκευές αν δεν βλέπει κάποιον Siri Proxy Server.

Για να κάνουμε το Spire να δουλέψει σε παλαιότερα iPhone από το iPhone 4S θα πρέπει να στήσουμε (ή να βρούμε) ένα Siri Proxy Server. Τα παιδιά του iDownloadBlog δημοσίευσαν πρόσφατα έναν οδηγό τον οποίο ακολουθήσαμε για να σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας.

Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι με το Siri Proxy έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που μας δίνει η Apple με τους δικούς της servers. Πραγματικά, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν το Siri θα μας δώσει τη δυνατότητα να χειριζόμαστε με τη φωνή μας πάρα πολλά πράγματα.

Ας δούμε όμως τι έκαναν τα παιδιά από το iDB στο παρακάτω video για να στήσουν το δικό τους Siri Proxy Server.

httpv://www.youtube.com/watch?v=LowzAiud0dE

 

Προϋποθέσεις

Πριν όμως αρχίσουμε με τις οδηγίες ας δούμε μερικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να προσέξουμε για να κάνουμε σωστά τα παρακάτω.

1) Πριν ξεκινήσουμε με τον οδηγό να πούμε ότι δεν χρειάζεται να έχετε γνώσεις για το Ubuntu αλλά μόνο να έχουμε ένα μηχάνημα που τρέχει ubuntu, κάτι το οποίο μπορούμε να έχουμε στο Mac μας αρκεί να αποκτήσουμε την εφαρμογή Parallels ή VMWare, φυσικά υπάρχει και η λύση με το Boot Camp το οποίο δεν συστήνουμε. Αν έχετε υπολογιστή windows μπορείτε να βάλετε ένα δεύτερο δίσκο, κάποιο stick ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε το VMWare και να περάσετε εκεί τα ubuntu. Ο καλύτερος τρόπος όπως και να ‘χει είναι ένα virtual machine (Parallels, VMWare) για να μην “πειράξετε” το σύστημα σας.

Για τον οδηγό μας χρησιμοποιήσαμε το Parallels στο Mac το οποίο μπορείτε να βρείτε και σε δοκιμαστική έκδοση για 14 ημέρες.

2) Τον Siri Proxy Server μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε μόνο όταν βρίσκεστε στο WiFi δίκτυο σας εκτός και αν γνωρίζεται για να στήσετε κάποιο VPN ώστε έχετε πρόσβαση και όταν δεν είστε εκεί που βρίσκεται ο server σας.

3) Οι οδηγίες που θα βρείτε στη συνέχεια μας δείχνουν μόνο πως να κάνουμε την εγκατάσταση και να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε το Siri Proxy.

4) Όλοι μπορούνε να δοκιμάσουν να στήσουν έναν Siri Proxy Server σε κάποιο virtual machine, δεν έχετε να χάσετε κάτι. Τέλος ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Pete Lamonica aka Plamoni που δημιούργησε το Siri Proxy και έφερε το Siri στο επόμενο επίπεδο αλλά και κάποιες βασικές πληροφορίες στον παρακάτω οδηγό.

 

Οδηγίες εγκατάστασης του Siri Proxy

Πριν ξεκινήσουμε…

1) Αν έχετε ήδη Ubuntu εγκατεστημένα, τέλεια! Αν όχι θα σας βοηθήσουμε εμείς να τα κάνετε εγκατάσταση. Αντίθετα με τον τρόπο που θέλει ο κάθε ένας να κάνει εγκατάσταση τα Ubuntu εμείς θα χρησιμοποιήσουμε την απλή λύση με το Parallels.

2) Θυμηθείτε μετά την εγκατάσταση θα πρέπει να κάνετε όλα τα διαθέσιμα updates. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο 1ο λεπτό του video.

3) Αν χρησιμοποιήσετε το Parallels σαν λύση ή κάποιο άλλο virtual machine θα πρέπει να ρυθμίσετε την σύνδεση του στο bridged mode έτσι ώστε να χρησιμοποιεί αυτή που ήδη έχετε στο κανονικό σας σύστημα. Στο 4ο λεπτό του video μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να το κάνετε αυτό.

4) Θα πρέπει να έχετε ένα λογαριασμό Dropbox αν δεν έχετε ήδη. Γιατί Dropbox; Γιατί είναι ο πιο έυκολος τρόπος να περάσετε κάτι στη συσκευή σας άμεσα. Το Dropbox συγκεκριμένα θα το χρειαστούμε για να περάσουμε το certificate που θα δημιουργήσουμε στο iPhone/iPad μας, φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το mail σας αν το έχετε ήδη περασμένο στις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

 

Μερικές εντολές για την κονσόλα

Επειδή στη συνέχεια υπάρχει μεγάλη περίπτωση να δείτε πολλές εντολές που δεν γνωρίζετε, καλό θα ήταν να τις κάνετε copy paste στην κονσόλα για να μην γίνει κάποιο λάθος. Τις εντολές μπορείτε να τις δείτε και στο video μετά το 6ο λεπτό.

 

εντολή 1

sudo apt-get install dnsmasq ruby build-essential openssl libreadline6 libreadline6-dev curl git-core zlib1g zlib1g-dev libssl-dev libyaml-dev libsqlite3-0 libsqlite3-dev sqlite3 libxml2-dev libxslt-dev autoconf libc6-dev ncurses-dev automake libtool bison subversion

Όταν σας ζητηθεί πατήστε το y για συνέχεια

 

εντολή 2

sudo nano /etc/dnsmasq.conf

στη γραμμή 62 βρείτε το: #address=/double-click.net/127.0.0.1

και ακριβώς από κάτω θα πρέπει να γράψουμε address=/guzzoni.apple.com/(την IP του μηχανήματος μας)

Πατήστε control+o και μετά return για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Πατήστε control+x για στο αρχικό terminal

 

εντολή 3

sudo /etc/init.d/dnsmasq restart

εντολή 4

bash < <(curl -s https://raw.github.com/wayneeseguin/rvm/master/binscripts/rvm-installer)

 

εντολή 5

[[ -s “$HOME/.rvm/scripts/rvm” ]] && . “$HOME/.rvm/scripts/rvm”

εντολή 6

echo ‘[[ -s “$HOME/.rvm/scripts/rvm” ]] && . “$HOME/.rvm/scripts/rvm” # Load RVM function’ >> ~/.bash_profile

 

εντολή 7

rvm install 1.9.3

*η εντολή αυτή συνήθως αργεί μερικά λεπτά. Να είστε υπομονετικοί και ειδικά στο κομμάτι του compile.

εντολή 8

rvm use 1.9.3 –default

 

εντολή 9

git clone git://github.com/plamoni/SiriProxy.git

 

εντολή 10

cd SiriProxy

πατήστε y για συνέχεια.

 

εντολή 11

rake install

 

εντολή 12

mkdir ~/.siriproxy

 

εντολή 13

cp ./config.example.yml ~/.siriproxy/config.yml

 

εντολή 14

siriproxy gencerts

 

εντολη 15

siriproxy bundle

 

εντολή 16

rvmsudo siriproxy server
με αυτή την εντολή ξεκινάμε τον Siri Proxy Server μας και θα πρέπει να δούμε το μήνυμα “Starting SiriProxy on port 443..”

Αν τα έχετε κάνει όλα σωστά μέχρι στιγμής τότε το μηχάνημα σας θα πρέπει να περιμένει να λάβει την πρώτη σας εντολή από το Siri. Ας δούμε όμως στη συνέχεια τα βήματα που πρέπει να κάνουμε στο iPhone/iPad μας για να χρησιμοποιήσουμε το Siri Proxy

 

Προετοιμασία του iPhone/iPad

Τίποτα δεν πρόκειται να δουλέψει αν δεν πάρετε το certificate από τα ubuntu να το περάσετε στη συσκευή σας.

1) Στην εντολή 14 δημιουργήσαμε το αρχείο certificate, το οποίο θα πρέπει να περάσουμε και να κάνουμε εγκατάσταση στο iPhone/iPad μας. Όπως αναφέρουμε και προηγουμένως για να το πετύχουμε αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Dropbox ή κάποιο λογαριασμό mail, δείτε και στο video στο 11:40.

Για να βρούμε το certificate θα πρέπει να εμφανίσουμε τα κρυφά αρχεία στα ubuntu και να πλοηγηθούμε στο ~/.siriproxy/ca.pem. Όταν περάσουμε το certificate στο iPhone θα πρέπει να πατήσουμε Install όπως μπορούμε να δούμε και στο παραπάνω video στο 12:44.

2) Τώρα θα πρέπει να πάμε στο iPhone μας στις Ρυθμίσεις > WiFi και να πατήσουμε στο μπλέ βελάκι που βρίσκετε στο δίπλα από το όνομα του δικτύου μας. Θυμηθείτε ότι για να χρησιμοποιήσετε το Siri θα πρέπει να βρίσκεστε στο ίδιο δίκτυο με αυτό. Αφού είμαστε μέσα στις ρυθμίσεις του WiFi μας πρέπει να πάμε στο πεδίο με το DNS και να αλλάξουμε την ip του και να βάλουμε αυτή του Siri Proxy Server, δείτε και στο video στο 12.59.

3) Το επόμενο βήμα είναι η δοκιμή στο Siri! Κρατήστε πατημένο το Home button και πείτε τη φράση “Test Siri Proxy”, αμέσως θα πρέπει να ακούσετε επιβεβαίωση από το Siri “Siri Proxy is up and running!” Όσο χρησιμοποιείτε το Siri θα πρέπει να βλέπετε στα ubuntu τα “πακέτα” ομιλίας.

 

Αυτό ήταν τώρα μπορείτε και εσείς να χρησιμοποιήσετε στο Siri στις συσκευές σας, φυσικά όπως είναι προφανές οι συσκευές που δεν έχουν Siri, όλες πριν από το iPhone 4S θα πρέπει να γίνουν jailbreak και μετά να κάνετε εγκατάσταση το Spire σε αυτές.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθούν ακόμα περισσότεροι οδηγοί για το Siri και πως μπορείτε να περάσετε plugin σε αυτό που έχετε δει σε posts στο παρελθόν.