Οδηγός: Πώς να εγκαταστήσετε Siri Proxy Plugins

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύσαμε έναν οδηγό που σας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε εγκατάσταση το δικό μας Siri Proxy Server. Αυτό όμως όπως έχουμε αναφέρει είναι μόνο το πρώτο βήμα έτσι ώστε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες του Siri και να του δώσουμε τη δυνατότητα να κάνει πράγματα που μέχρι στιγμής δεν μας επιτρέπει η Apple.

Μετά από τον οδηγό εγκατάστασης του Siri Proxy Server θα πρέπει να δούμε τον παρακάτω οδηγό ο οποίος μας δίνει το πλεονέκτημα των plugins για το Siri Proxy. Αυτά τα plugins μπορούν να μας επιτρέψουν να κάνουμε κάποιο tweet, να χειριστούμε την τηλεόραση μας ή ακόμα και να ψάξουμε κάποια ταινία στο IMDB.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τα βήματα για την εγκατάσταση των plugins όπως και ένα παράδειγμα με τη χρήση του IMDB plugin.

Όπως πάντα τα παιδιά στο iDownloadBlog έφτιαξαν έναν video οδηγό τον οποίο μπορούμε στη συνέχεια μαζί με τις αναλυτικές οδηγίες.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Wqb_3tAYV48

Οδηγίες

Για να προσθέσουμε κάποια plugins στο Siri, αρχικά θα πρέπει να έχουμε κάνει εγκατάσταση το Siri Proxy.

Αφού έχουμε εγκαταστήσει σωστά το Siri Proxy μετά μπορούμε να επισκεφθούμε την σελίδα Git Hub του Plamoni για περισσότερα plugins. Για το παράδειγμα μας θα χρησιμοποιήσουμε αυτό του IMDB.

Πηγαίνουμε στην εγκατάσταση Ubuntu και στο home πρέπει να βρούμε τον φάκελο /.siriproxy/ και μέσα σε αυτόν το αρχείο config.yml. Να θυμίσουμε εδώ ότι το .siriproxy είναι κρυμμένος φάκελος και αν δεν τον βλέπουμε θα πρέπει να επιλέξουμε από από το μενού View > Show Hidden Files όταν είμαστε μέσα στο φάκελο Home, περισσότερα μπορείτε να δείτε στο video (1:28)

Στο αρχείο config.yml θα πρέπει να κάνουμε επικόλληση τις γραμμές κώδικα για το plugin που θέλουμε να προσθέσουμε στο Siri και μετά να κάνουμε αποθήκευση. Για παράδειγμα αυτό που θα πρέπει να προσθέσουμε για το IMDB είναι, δείτε περισσότερα στο video (2:28):

– name: ‘SiriIMDB’
git: ‘git://github.com/parm289/SiriProxy-SiriIMDB.git’

Αφού τελειώσουμε με τις προσθήκες θα πρέπει να δώσουμε στο terminal την παρακάτω εντολή ώστε να γίνουν η αλλαγές και στο siriproxy.
bin/siriproxy update
Τώρα θα πρέπει να ξανατρέξουμε τον Siri Proxy Server μας με την παρακάτω εντολή, περισσότερα στο video (3:59).
rvmsudo siriproxy server

Στο iPhone μας τώρα μπορούμε να δοκιμάσουμε το νέο plugin στο Siri. Για παράδειγμα ρωτήστε το Siri:

Should I see The Matrix?” ή “Who is in The Island?” και αυτό θα πρέπει να ψάξει μέσα στο IMDB και να σας απαντήσει, περισσότερα δείτε στο video (4:04).

Σίγουρα είναι αρκετά εύκολο να προσθέσετε διάφορα plugins στο Siri και με μία αναζήτηση στο Google μπορούμε να βρούμε διάφορα plugins με τον κώδικα που απαιτείται για να τα κάνουμε να δουλέψουν.

Ίσως μερικά από αυτά είναι πιο δύσκολο να τα ρυθμίσουμε από άλλα ειδικά αν πρέπει εκτός από το Siri Proxy πρέπει να κάνουμε και άλλες ρυθμίσεις, όπως αυτά για τον συναγερμό αυτοκινήτου κτλ.

Ο παραπάνω οδηγός είμαστε σίγουροι πως θα σας βοηθήσει να φέρετε δυνατότητες στο Siri που ακόμα δεν επιτρέπει η Apple. Έχουμε δοκιμάσει και έχουμε περάσει στο δικό μας Siri Proxy Server plugins για το PLEX, για το IMDB και ένα για tweets, όλα δουλεύουν κανονικά. Αν έχετε προβλήματα μπορείτε να βρείτε το συγκεκριμένο θέμα στα forum μας.