Ο Jony Ive δουλεύει πάνω στην Apple τηλεόραση

Τον τελευταίο καιρό είναι πάρα πολλές οι φήμες σχετικά με την iTV ή την τηλεόραση που πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Apple.

Οι τελευταίες φήμες προτείνουν ότι ο Johy Ive, o guru σχεδιαστής της Apple δουλεύει πάνω σε μια 50 ίντσες τηλεόρασης στο κρυφό στούντιο του στην Apple.

Η USA Today αναφέρει:

Ακούγεται πως η Apple κοιτάζει για μία 42 ιντσών η μεγαλύτερη LCD TV με ενσωματωμένο Wi-Fi. Στο studio του Jony Ive, ανώτερου αντιπροέδρου του design στην Apple, υπάρχει μία λεπτή 50 ιντσών TV σύμφωνα με κάποια πηγή που δούλεψε στην Apple.

Αν ισχύει αυτή τους η αναφορά τότε η μυθική Apple HDTV με Siri που όλοι οι Apple φαν ονειρεύονται από την στιγμή που ο Steve Jobs αποκάλυψε στον Walter Isaacson “I finally cracked it“.

Ακόμα και ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak μίλησε για αυτή την ιδέα και πιστεύει ότι η μεγάλη κίνηση της Apple, να βρίσκεται και στο σαλόνι είναι ουσιαστικά αναπόφευκτη.

Ο Steve Wozniak αναφέρει:

Περιμένω από την Apple να κάνει μια προσπάθεια και αυτό από την στιγμή που το σαλόνι παραμένει το κέντρο για την διασκέδαση της οικογένειας και επειδή όλα τα προϊόντα της Apple είναι βασικά για την διασκέδαση του χρήστη.

Με το δημοφιλές Siri μετά την κυκλοφορία του iPhone 4S αλλά και τον Steve Jobs να λέει πως επιτέλους βρήκε έναν καλύτερο τρόπο να φτιάξει μία τηλεόραση θα ήταν μεγάλη έκλπηξη για όλους αν δεν βλέπαμε στο κοντινό μέλλον κάποιου είδους TV από την Apple.

Η φημισμένη τηλεόραση από την Apple θα έχει φωνητικό έλεγχο με την χρήση του Siri και έναν δυνατό επεξεργαστή σαν αυτό που έχει το iPad 2 ή και τον Α6 που σύμφωνα με τελευταίες φήμες μπορεί τελικά να είναι ο πρώτος τετραπύρηνος επεξεργαστής για iOS συσκευές. Φυσικά δεν θα λείπουν δυνατότητες όπως το AirPlay για να μπορούμε να στέλνουμε stream από διάφορα στην TV μας αλλά και το iCloud που θα φροντίζει για την διαχείριση των δεδομένων μας.

Για να πετύχει το σχέδιο αυτό της Apple και όπως με το iPhone να ξεπεράσει τις ήδη υπάρχον εταιρίες του χώρου θα πρέπει να μιλάμε για μια πάρα πολύ λεπτή τηλεόραση με το καταπληκτικό design της Apple, επιπλέον δυνατότητες όπως το Siri, το iCloud, AirPlay, AirPrint και φυσικά πλοήγηση στο internet.

Πριν λίγο καιρό η Apple έδωσε την δυνατότητα για αγορές και ενοικιάσεις σε ταινίες και σειρές μέσα από το iTunes Store στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Αυτό ίσως μας δείχνει ότι προσπαθεί να φέρει κάποια υπηρεσία σαν το netflix παγκόσμια εκτός από αυτό όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με την Apple τηλεόραση θα μπορούμε να παίζουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια στην μεγάλη οθόνη.

[ 9to5Mac ]