Κώδικας στο iOS 5.1 beta αποκαλύπτει quad-core iOS συσκευές

Στην τελευταία iOS 5.1 beta που κυκλοφόρησε για τους developers πριν λίγες μέρες υπάρχουν κρυμμένα κομμάτια κώδικα που μας δείχνουν ότι η Apple δουλεύει πάνω σε iOS συσκευές με τετραπύρηνους (quad-core) επεξεργαστές.

Διάφορες συσκευές αρχίζουν να αναβαθμίζονται με quad-core  επεξεργαστές κάτι που ίσως η Apple ίσως έχει ήδη αρχίσει με τον επεξεργαστή A6 για τον οποίο ακούμε τον τελευταίο καιρό.

Όπως πάντα η Apple κρατάει μυστικά τα σχέδια σχετικά με το τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον αλλά συνήθως αφήνει μερικά στοιχεία μέσα στο iOS.

To 9to5Mac ανακάλυψε σήμερα ότι η Apple ήδη σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει καινούριους quad-core επεξεργαστές σε iPhone και iPad αργότερα αυτή την χρονιά κάτι που μπορούμε να  δούμε από τα αρχεία που υπάρχουν μέσα στο τελευταίο iOS 5.1 beta.

Συγκεκριμένα μέσα στην τελευταία έκδοση του iOS 5.1 beta η οποία έχει αναβαθμισμένο το software διαχείρισης επεξεργασίας το οποίο όχι μόνο υποστηρίζει την επεξεργασία dual-core που υπάρχει ήδη με τον επεξεργαστή A5 της Apple στο iPhone 4S και στο iPad 2 αλλά και την quad core επεξεργασία. Τα στοιχεία για το quad-core chip για iPhone και iPad βρίσκονται σε ένα κρυμμένο πίνακα που περιγράφει πόσους πυρήνες που υποστηρίζει η κάθε iOS συσκευή. Το αναβαθμισμένο software για την διαχείριση των πυρήνων συμπεριλαμβάνει μια επιλογή για “/cores/core.3,” και αυτό αντιπροσωπεύει έναν τέταρτο πυρήνα επεξεργασίας.

Σύμφωνα με πήγες του site, οι αναφορές στους πυρήνες της Apple αρχίζουν με ‘0’. Αυτό δείχνει ότι ο κώδικας στο iOS της Apple, “/cores/core.0” αναφέρεται σε μια συσκευή με ένα μόνο πυρήνα ενώ μια συσκευή με δύο πυρήνες θα αναφέρεται σαν “/cores/core.1”. Ενώ το ‘core.2’ δεν εμφανίζεται στον κώδικα (εφόσον δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια συσκευή με τρεις πυρήνες) εμφανίζεται αυτό για τον τετραπύρηνο ‘core.3’.

Στο παρελθόν έχουμε δει αναφορές που δείχνουν ότι η Apple έχει ξεκινήσει την παραγωγή του Α6 τον επόμενο επεξεργαστή μετά από τον Α5 που υπάρχει ήδη σε iPhone 4S και iPad 2. Η εταιρία ακούγεται πως συνεργάζεται με την Samsung για να κατασκευάσει τον καινούριο επεξεργαστή, παρ όλη την νομική διαμάχη με την εταιρία για διάφορες πατέντες.

[ TheNextWeb ]

2 thoughts on “Κώδικας στο iOS 5.1 beta αποκαλύπτει quad-core iOS συσκευές

Comments are closed.