Η Intel θέλει να χρησιμοποιήσει το νέο Medfield chip στο iPhone

Σύμφωνα με μια αναφορά από την The Telegraph, η γνωστή σε όλους μας Intel επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το καινούριο της Medfield chip στο iPhone.  Στην αναφορά ο αντιπρόεδρος, Dave Whalen, της ομάδας αρχιτεκτονικής της Intel αναφέρει ότι μίλησε στην Apple και άλλους κατασκευαστές για να χρησιμοποιήσουν το νέο chip στις iOS συσκευές.

Ο ίδιος αναφέρει συγκεκριμένα, όπως το iOS συνεχίζει να μεγαλώνει θα μιλήσουμε με όλους αφού η Intel σκέφτεται να χρησιμοποιήσουν τον νέο της chip και συσκευές με Android ή Windows Phone.

Σύμφωνα με τις κινήσεις της Apple όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να πούμε σε αυτό το σημείο ότι μια τέτοια αλλαγή από την Apple θα λέγαμε είναι απίθανη. Όπως γνωρίζουμε η εταιρία χρησιμοποιεί Intel επεξεργαστές για τους υπολογιστές αλλά όχι για τις iOS συσκευές της.

H επιλογή της Apple από το iPhone 4 και μετά είναι η δική της σειρά επεξεργαστών με μια μικρή βοήθεια από την Samsung. Το iPad και το iPhone 4 έρχεται με τον A4 επεξεργαστή της Apple, το iPad 2 και το iPhone 4S με τον A5. Το iPad 3 υπάρχουν διάφορες φήμες ότι θα έχει έναν A6 τετραπύρηνο επεξεργαστή όπως φυσικά και το iPhone 5 αν η Apple συνεχίσει με την ίδια σειρά.

Το πιο αξιοσημείωτο στο νέο Medfield chip της Intel είναι ότι έχει μόνο ένα πυρήνα, αντίθετα με όλα τα άλλα που κυκλοφορούν. Το Medfield χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική των ARM chips έτσι ώστε να φέρνουν όλα τα processes μέσα σε ένα μόνο chip με αποτέλεσμα να σώζει την ζωή της μπαταρίας και όχι μόνο.

Μέχρι στιγμής αυτό που μπορούμε να δούμε είναι ότι η Apple θα συνεχίσει με το αρχικό της σχέδιο και τους επεξεργαστές που ήδη χρησιμοποιεί. Πρόσφατα η Samsung άνοιξε ένα καινούριο εργοστάσιο στο Texas αποκλειστικά για την κατασκευή των A5 chips.

[ 9to5Mac ]

One thought on “Η Intel θέλει να χρησιμοποιήσει το νέο Medfield chip στο iPhone

Comments are closed.