Οδηγίες για την χρήση του Amazon Cloud Player σε iOS

Πριν από λίγες μέρες η Amazon παρουσίασε τις καινούριες της Cloud υπηρεσίες, αρκετά χρήσιμες αν θέλουμε να μοιραστούμε ή να κάνουμε stream περιεχόμενο από ένα cloud server. Στην συνέχεια θα δούμε πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν από συσκευές iOS όπως iPhone ή iPad.

Αρχικά να θυμίσουμε ότι ο κάθε χρήστης έχει 5GB χώρο, μέσα στον οποίο μπορεί να ανεβάσει τα αρχεία του όπως τραγούδια, video και έγγραφα και ότι άλλα αρχεία θέλει ο χρήστης. Για να βρείτε όλα αυτά τα αρχεία θα πρέπει να μπείτε στο site Cloud Drive. Από εκεί έχετε την δυνατότητα να κάνετε stream τα τραγούδια σας από οπουδήποτε και αν βρίσκεστε και οποιαδήποτε στιγμή θέλετε. Τα αρχεία μας είναι ασφαλή και μόνο εμείς μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά.

Σημείωση: Η υπηρεσία μέχρι στιγμής δουλεύει μόνο στην Αμερική, θα σας ενημερώσουμε όταν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για την χώρα μας.

Ο οδηγός που δημοσιεύτηκε στο TUAW μας εξηγεί πως να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις υπηρεσίες του Amazon με τις iOS συσκευές μας.

Για περισσότερη βοήθεια, στη συνέχεια θα βρείτε μερικά screenshots από το iPad τα οποία πρόσθεσαν στον οδηγό οι φίλοι μας από το iSpazio

Αρχικά θα πρέπει να μπούμε στο Amazon και να δώσουμε ένα mail και ένα password για να κάνουμε register για το CloudDrive site.

Αφού κάνετε register θα βρίσκεστε στον προσωπικό σας χώρο και μπορούμε να αρχίσουμε ανεβάζοντας το πρώτο τραγούδι από τον υπολογιστή μας.

Μετά από το iPhone ή από το iPad μπορούμε να ακούσουμε από streaming το τραγούδι. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να μπούμε στο Safari από την iOS συσκευή μας και να πλοηγηθούμε στην σελίδα του Cloud Drive.

Όπως μπορείτε να δείτε, εφόσον η υπηρεσία χρειάζεται flash για να δουλέψει δεν έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε το κομμάτι. Υπάρχει όμως λύση, θα πρέπει να τικάρουμε το κομμάτι και να πατήσουμε το κουμπάκι Download.

Αφού το κάνουμε αυτό ο ενσωματωμένος player του Safari θα παίξει το κομμάτι που κατεβάσαμε.

Μπορούμε αν θέλουμε να ανοίξουμε άλλο tab στο Safari για να δούμε κάποια σελίδα ενώ έχουμε το κομμάτι να παίζει στο background και φυσικά έχουμε και την δυνατότητα να κλειδώσουμε την οθόνη της συσκευής μας.

[iSpazio]

One thought on “Οδηγίες για την χρήση του Amazon Cloud Player σε iOS

Comments are closed.