Το γυροσκόπιο του iPhone 4 επηρεάζει το μέλλον της τεχνολογίας MEMS

Κάτι που σίγουρα χαρακτηρίζει την Apple είναι η δυνατότητα να παρουσιάζει καινοτομίες στις συσκευές της και μόλις το κάνει το ακολουθούν όλες οι βιομηχανίες. Μερικές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στις συσκευές τους όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση του γυροσκοπίου στο iPhone 4 έγινε σε πολύ μικρό διάστημα κανόνας για να ακολουθήσουν όλες οι εταιρίες έτσι να έχουν την δική της επιτυχία στον ανταγωνισμό αγοράς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιλογές της Apple “κολλάνε“ ολόκληρη την αγορά , απλά σκεφτείτε την μνήμη SSD ή τις multitouch οθόνες, όλα αυτά που τώρα πια η κάθε συσκευή έχει ώστε να μπορέσει να αποκτήσει την επιτυχία του iPhone.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και αυτή την φορά με την καινοτομία που πρόσθεσε η Apple στο iPhone 4 (και μάλλον στο iPad 2) με το γυροσκόπιο, τους αισθητήρες της κίνησης αλλά και τα micro elecromechanical systems (MEMS). Το αποτέλεσμα αυτής της αναβάθμισης στις συσκευές της που ισούται με την γρήγορη αύξηση των πωλήσεων της. Ο διευθυντής και αναλυτής της IHS, Jeremie Bouchaud είπε:

Η κυκλοφορία του iPhone 4 με την καινοτομία του γυροσκοπίου είχε ως αποτέλεσμα όλες οι βιομηχανίες της κινητής τηλεφωνίας να ”κολλήσουν“ και να αρχίσουν να προσφέρουν φορητές συσκευές με την τεχνολογία MEMS.

Την αρχή έκανε η Apple και επέτρεψε την ραγδαία ανάπτυξη σε αυτό τον τομέα. Αν το 2010 υπήρχαν μόνο 5 διαθέσιμες συσκευές σαν αυτή τότε το 2011 περιμένουμε αυτός ο αριθμός να αυξηθεί και να φτάσει το ορόσημο των 45 διαφορετικών συσκευών στις οποίες θα περιέχονται τηλέφωνα και tablets.

[ 9to5Mac ]