Μηπως η Apple πρέπει να αγοράσει την Valve

Λοιπόν, η Apple ξόδεψε 51 δισεκατομμύρια δόλαρια – πιθανόν παράλληλα με το iPhone 4 και το iPod nano. Εν τω μεταξύ, αναλυτές συνδέουν την EA με την Apple αλλά και την Sony.

Ναι, αυτή είναι η Apple – η εταιρία που πέρασε χρόνια να προσποιείται πως το παιχνίδι ήταν αυτό που μάζες έπαιζαν σε PC και άλλαξε το μυαλό της όταν είδες 30% κέρδος από κάθε πώληση στο App Store.

Είναι πιθανό η Apple να αγοράσει την Sony? Όχι! Είναι πιθανό να αγοράσει την Electronic Arts? Πολύ αμφιβάλλω – ωστόσο ο Steve Jons παρακολουθεί από κοντά μια εταιρία η οποία θεωρείται σε κάθε βαθμό και επίπεδo η “Microsoft του gaming” (πέρα από την Microsoft αν με πιάνετε)

Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, εάν και αυτό είναι ένα μεγάλο αν, η Apple ήθελε να εμπλακεί με τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών τότε ξεκάθαρα υπάρχει μία μόνο εταιρεία η οποία αξίζει να ασχοληθεί η Apple.

Δεν είναι η EA, Sony, ούτε η Activision-Blizzard, το μεγαθήριο των MMO που αρπάζει τα χρήματα των gamers γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλον στο κόσμο.

Όχι, η μοναδική εταιρία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών η οποία θα έχει κάποιο νόημα απόκτησης από την Apple είναι η Valve.

Πριν 2 χρόνια ήρθε στην επιφάνεια μια φήμη που ήθελε την Google να ενδιαφέρεται για την Valve, κάτι απολύτως λογικό τόσο ώστε να της δώσω περισσότερη αξιοπιστία απ’ όσο άξιζε.

Αυτό γιατί η Valve δεν είναι απλά μια καταπληκτική εταιρία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών αλλά επειδή διατηρεί τον κύριο μηχανισμό διανομής παιχνιδιών σε ψηφιακή μορφή για προσωπικούς υπολογιστές και ειλικρινά αντιπροσωπεύει το ιδανικό στην συγκεκριμένη βιομηχανία.

Επιπρόσθετα η Valve έχει κυκλοφορήσει μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών συμπεριλαμβανομένου την σειρά Half-Life όπως επίσης ένα ρεκόρ καινοτομιών που σίγουρα της δίνει φυσική αίγλη και μια τεράστια βάση οπαδών.

Δεν είναι μια τέλεια εταιρία και σίγουρα δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι με κάποιες από τις αποφάσεις της κατά το παρελθόν αλλά με το ενδιαφέρον της Microsoft για το PC gaming να είναι φαινομενικά σε κωματώδη κατάσταση αφού συνθλίβει από της φιλοδοξίες της για το Xbox 360 και μια Apple προφανώς υπό την ψευδαίσθηση πως η μόνη χρήση των Mac είναι για μόστρα, λίγοι μπορούν να αρνηθούν την επίδραση του Steam.

Οι καθυστερημένες προσπάθειες της Microsoft να κάνει το Games for Windows ένα άξιο αντίπαλο του Steam, αντιμετώπισε την ισχυρή χλιαρότητα των παιχτών αλλά τουλάχιστον της υπενθύμισε και την έκανε πρόσκαιρα να θυμηθεί πως υπάρχουν ακόμα αρκετοί που παίζουν βιντεοπαιχνίδια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  Επιπρόσθετα η άμεση απήχηση του Steam για Mac πρέπει να ταρακούνησε και να προκάλεσε αντιδράσεις στα κεντρικά της Apple.

Έτσι και αλλιώς ο Jobs και η παρέα του άρχισαν να συνειδητοποιούν πως η συγκεκριμένη βιομηχανία είναι πάρα πολύ μεγάλη και σίγουρα θα μείνουν πίσω και δεν θα μοιραστούν την πίτα αν δεν δημιουργήσουν κάποια φήμη και ένα εμπορικό όνομα.

Πράγματι, όταν ανακοινώθηκαν τα Windows Phone 7, υπήρχε τόση μεγάλη έμφαση στην χρήση του εμπορικού ονόματος Xbox Live από την Microsoft έτσι ώστε οι θλιβερές προσπάθειες της Apple για το Game Center να έρθουν σε πλήρη αντίθεση.

Όποτε υπάρχει περίπτωση να δούμε το Half Life Episode 3 αποκλειστικά για Mac σε μερικές εβδομάδες (ανατριχιάζω) και το Steam για iPhone?

Πιθανώς όχι αλλά είναι πιο λογικό από αυτά που ακούγονται ότι η Apple θα εξαγοράσει την Sony

CVG

One thought on “Μηπως η Apple πρέπει να αγοράσει την Valve

  • October 28, 2010 at 20:27
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Μηπως η Apple πρέπει να αγοράσει την Valve: Λοιπόν, η Apple ξόδεψε 51 δισεκατομμύρια δόλαρια – πιθανόν… http://bit.ly/a2QXxc #GreekiPhone</span></span>

Comments are closed.