Bug στο iOS 4.1 που επιτρέπει την χρήση της συσκευής ακόμα και με κωδικό ασφαλείας!

Μέλος του Macrumors αναφέρει πως ανακάλυψε ένα καινούριο bug στο iOS 4.1 που δίνει την δυνατότητα να κάνουμε κλήσεις μέσω μιας συγκεκριμένης διαδικασίας, ακόμα και αν το iPhone είναι κλειδωμένο με κωδικό ασφαλείας.

Όπως όλοι ξέρουμε όταν ενεργοποιούμε τον κωδικό ασφαλείας για να ξεκλειδώσουμε την συσκευή μετά μας εμφανίζετε ένα πληκτρολόγιο που έχει πάνω ένα κουμπί που λέγετε “Emergency Call” (Επείγουσα Κλήση). Κάποιος βρήκε ότι καλώντας έναν αριθμό εκεί τυχαία και αν πατήσουμε το Sleep/wake  αμέσως με κάποιον τρόπο εμφανίζεται η εφαρμογή του τηλεφώνου μέσα από την οποία μπορούμε να κάνουμε κλήσεις. Δείτε το video παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

[vimeo]http://vimeo.com/16179929[/vimeo]

Αφού καταφέρετε να μπείτε στην εφαρμογή του τηλεφώνου μπορείτε να πάτε σε κάποια άλλη εφαρμογή χρησιμοποιώντας το mulitasking, αλλά οι εφαρμογές δεν θα δουλέψουν επειδή το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο με κωδικό ασφαλείας.

Ο ίδιος ανακάλυψε επίσης ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την εφαρμογή Mail, απλά επιλέγοντας μια επαφή από την λίστα και κάνοντας κλικ στην επιλογή “Share Contact” με αυτό θα καταφέρεται να ανοίξει το Mail που έχετε δυνατότητα να στείλετε Mail με την επαφή που επιλέξατε πριν. Απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο σφάλμα για να δούμε ότι η έκδοση iOS 4.2 έρχετε πολύ σύντομα για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα όπως και πολλά άλλα.

MacStories

One thought on “Bug στο iOS 4.1 που επιτρέπει την χρήση της συσκευής ακόμα και με κωδικό ασφαλείας!

  • October 26, 2010 at 09:36
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Bug στο iOS 4.1 που επιτρέπει την χρήση της συσκευής ακόμα και με κωδικό ασφαλείας!: Μέλος του Macrumo… http://bit.ly/b8Wh5l #GreekiPhone</span></span>

Comments are closed.