WeDict Pro, Greek-English dictionary for iPhone

wedictpro

Και μιας και καταπιαστήκαμε με την γλώσσα μας και τα λεξικά της για Mac, ας δούμε και μία αξιοπρεπέστατη λύση για το iPhone / iPod Touch μας. Το όνομα της εφαρμογής λέγεται WeDict Proκαι μπορείτε να την κατεβάσετε από το AppStore, στην τιμή των 4,99 Ευρώ. Είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει την εγκατάσταση λεξικών τύπου StarDict. Δεν περιέχει από μόνη της Ελληνικά λεξικά, αλλά η εγκατάσταση τους είναι (σχετικά) εύκολη υπόθεση, αρκεί να ακολουθήσετε τιςοδηγίες του Περικλή στο MyPhone.gr.

O Περικλής που είχε την καλοσύνη να μου δώσει συνδέσμους από καλύτερα λεξικά για να μετατρέψω προς χρήση στο Dictionary.app, έχει ασχοληθεί και αντίστοιχα με το θέμα των λεξικών στο iPhone. Η εγκατάσταση των Ελληνικών όπως είδατε στον παραπάνω σύνδεσμο, δεν γίνεται με ένα κλικ (στο λεξικό ήδη περιέχονται σύνδεσμοι για δεκάδες λεξικά, αλλά όχι για Ελληνικά), είναι όμως αρκετά εύκολη υπόθεση για κάποιον που έχει μια σχετική άνεση με υπολογιστές (εγώ π.χ., είμαι παιδί-τζιμάνι!).

Όπως και να έχει, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε πριν αγοράσετε την εφαρμογή. Εγώ μια χαρά τα κατάφερα πάντως και εγκατέστησα τα λεξικά: Babylon Greek – English, Babylon English -Greek, My English-Greek. Αφού τα εγκαταστήσατε, η εφαρμογή συμπεριφέρεται και δουλεύει όπως θα δούλευε και ένα οποιοδήποτε λεξικό που διατίθεται στο AppStore.

Δεν είναι και το καλύτερο που έχω δει από πλευράς σχεδιασμού και δυνατοτήτων, αλλά πραγματοποιεί όσα υπόσχεται. Άλλωστε με 5 Ευρώ, αγοράζετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε όσα λεξικά θέλετε εσείς και αυτό είναι καλό, τόσο για την τσέπη μας όσο και από άποψη οικονομίας χώρου στην οθόνη του iPhone μας.

Φυσικά, όπως το έχει συνήθειο η Apple στις εφαρμογές του Appstore, τις λογοκρίνει για να μην διαταράζει, τα εύθραυστα ούτως ή άλλως, ήθη μας. Έτσι γνωστές “νόστιμες” αγγλικές λέξεις, απουσιάζουν από τις ευρέσεις. Δεν θα μάθετε ποτέ τι σημαίνει η φράση: “I’ll fuck you up the ass, you cuntface son of a bitch!“, επί παραδείγματι. Με την απορία θα μείνετε. Μη μάθει το παιδί μας λέξεις όπως “fuck” και τι θα απογίνουμε – θα γίνουν όλα ρημαδιό και το παιδί μας απόπαιδο και έκπτωτος της κοινωνίας. Άσχημο πράγμα ο πουριτανισμός και το political-correctness και δεν το αποφύγαμε ούτε στο AppStore της Apple, μιας εταιρίας με προοδευτικό προφίλ και απόψεις.

Τέλως πάντων, αρκετή μίρλα έβγαλα Σαββατιάτικα. Το Wedict Pro μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και καλές μετα-fuckin’-φράσεις!

via gomac.gr

2 thoughts on “WeDict Pro, Greek-English dictionary for iPhone

  • August 23, 2009 at 03:04
    Permalink

    Καλημερα,

    θα μπορουσες να με βοηθησεις και να μου πεις … σε ποιο σημειο στο iphone βρισκεται το αρχείο sources.plist.zip (ψαχνω με ftp αλλα δεν το βρισκω) για να το κανω αντικατασταση … ?

    Ευχαριστω

Comments are closed.