iOS 9.3

Κυκλοφόρησε το iOS 9.3 με αρκετές νέες δυνατότητες και μέσα σε αυτές μπορούμε να δούμε το Night Shift, την επιλογή να έχουμε κλείδωμα σε συγκεκριμένες σημειώσεις μας, πρόσθετες επιλογές στην εφαρμογή News, αλλαγές, προσθήκες και βελτιώσεις για την εφαρμογή Health και CarPlay και νέες δυνατότητες που αφορούν την εκπαίδευση.

ios 9.3 - greekiphone

 

Night Shift

Πολλές σπουδές έχουν δείξει ότι η έκθεση σε έντονο μπλε φως το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τους βιορυθμούς και να δυσκολέψει τον ύπνο. Το Night Shift χρησιμοποιεί το ρολόι της iOS συσκευής σας και την τοποθεσίας σας και την ώρα του ηλιοβασιλέματος αλλάζει τα χρώματα της οθόνης σε πιο ζεστούς τόνους έτσι ώστε να την κάνει πιο εύκολη στα μάτια σας.

Notes

Μια δυνατότητα που μας επιτρέπει να κλειδώσουμε είτε με password είτε με το δακτυλικό μας αποτύπωμα μια σημείωση που εμπεριέχει πληροφορίες για κάρτες, λογαριασμούς, κωδικούς σε σελίδες κτλ. Ακόμα η αναβάθμιση του iOS 9.3 φέρνει την ταξινόμηση αλφαβητικά, με ημερομηνία δημιουργίας ή με ημερομηνία τροποποίησης.

News

Ακόμα πιο σωστά νέα στο For You βασισμένα πάντα στις δικές σας επιλογές. Σε περίπτωση που κάποια ιστορία περιέχει video μπορούμε να το αναπαράγουμε εκεί που βρίσκετε. Μπορούμε επίσης να διαβάσουμε τα νέα στο iPhone σε landscape και όταν υπάρχουν ενημερώσεις αυτές εμφανίζονται πολύ πιο άμεσα ώστε να μένετε συνεχώς ενημερωμένοι.
Για να ενεργοποιήσετε το News επειδή μέχρι στιγμής είναι ενεργό για συγκεκριμένες περιοχές θα πρέπει να αλλάξετε το Region της συσκευής σας σε Αμερική ή Αγγλία.

Health

Το iOS 9.3 φέρνει επίσης βελτιώσεις στην εμφάνιση του activity στην εφαρμογή Υγεία. Τώρα σε κάθε γράφημα μπορούμε να βρούμε και τις συμβατές εφαρμογές έτσι ώστε να μετρήσουμε τον ύπνο μας, το βάρος μας κτλ. Ακόμα η εφαρμογή Υγεία δείχνει τώρα και τα δαχτυλίδια του activity που έχουμε στο Apple Watch με την κίνηση, την άσκηση αλλά και τις φορές που έχουμε σηκωθεί όπως επίσης και όλα τα goals.

CarPlay

Με το iOS 9.3 το CarPlay αποκτά νέες δυνατότητες. Η επιλογή New και For You στο Apple Music είναι τώρα άμεσα προσβάσιμα και με την δυνατότητα Nearby στους Χάρτες μπορούμε να βρούμε εύκολα βενζίνη, parking, εστιατόρια, καφέ και άλλα.

Εκπαίδευση

Δυνατότητα για Μοιραζόμενο iPad μια κομψή λύση που επιτρέπει σε όλους τους μαθητές να χαρούν με τις δυνατότητες του δικού τους iPad σε οποιαδήποτε τάξη και αν είναι. Απλά κάνουν login σε οποιοδήποτε iPad και έχουν άμεσα το περιεχόμενο τους.

Ακόμα υπάρχει η εφαρμογή Classroom με την οποία ο εκπαιδευτικός μπορεί να καθοδηγήσει την τάξη στο τι να βλέπει και να ανοίξει την ίδια εφαρμογή σε όλους την ίδια στιγμή. Έτσι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συγκεντρωθούν στο να διδάξουν και οι μαθητές στο να μάθουν.

Apple School Manager Μια εφαρμογή για τους admins στην οποία μπορούν να δημιουργήσουν Apple IDs, να φτιάξουν μαθήματα και να έχουν πρόσβαση σε οτιδήποτε θα βοηθήσει να κάνουν deploy το iPad στο σχολείο. Όλα αυτά από το Safari ή τον browser που χρησιμοποιεί ο καθένας σε Mac ή PC.

Διαχειριζόμενα Apple IDs Η εφαρμογή Apple School Manager δίνει την δυνατότητα να διαχειριστούμε Apple IDs. Όπως κάθε Apple ID μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε έγγραφα στο iCloud, να γραφτούμε σε μαθήματα iTunes U και άλλα. Τώρα με τα Διαχειριζόμενα Apple IDs που είναι ειδικά διαμορφωμένα για σχολεία, μπορούμε εύκολα να επαναφέρουμε passwords, αν ελέγχουμε λογαριασμούς, να δημιουργήσουμε πολλά μαζί Apple IDs και φτιάξουμε και να αλλάξουμε ρόλους.

Πολλά Apple Watches

τώρα πια η συσκευή μας μπορεί να έχει συνδεδεμένα περισσότερα από ένα Apple Watch τα οποία όμως θα πρέπει να είναι αναβαθμισμένα στην έκδοση watch OS 2.2.