Η Apple ετοιμάζει τον ανασχεδιασμό του iTunes Store και του AppStore

Η Apple σχεδίασε πριν αρκετά χρόνια το iTunes Store σε μια κίνηση της να μείνει στην κορυφή της ψηφιακής ψυχαγωγίας αλλά και τον τομέα του software. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια σύμφωνα με αναφορά του 9to5Mac μπορούμε να δούμε ότι η Apple ετοιμάζει νέο σχεδιασμό για το γνωστό iTunes Store.

Ο ανασχεδιασμός του iTunes Store που μπορούμε να βρούμε από την εφαρμογή iTunes για το Mac ή το PC έχει αρκετά μεγάλη σημασία για την Apple. Η ανανέωση του iTunes Store έρχεται μετά από την κυκλοφορία νέων υπηρεσίων μουσικής στην Αμερική, όπως το Spotify και το νέο Amazon online music store. Η Apple συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ψηφιακών μουσικών καταστημάτων αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει σαν εφαρμογή μέσα από την οποία μπορούμε να βρούμε αυτό το κατάστημα και όχι μέσω κάποιου συνδέσμου στο web. Ο νέος σχεδιασμός ακούγεται πως θα είναι ακόμα πιο απλός και πιο φιλικός με το χρήστη από τον ήδη υπάρχον σχεδιασμό. Η Apple ψάχνει να βρει τρόπους για να βελτιώσει την ταχύτητα αλλά και την αποδοτικότητα σε περίπτωση που ψάχνουμε να βρούμε νέο περιεχόμενο, όπως μουσική, video ή εφαρμογές. Ένα βασικό χαρακτηριστικό στο νέο iTunes Store θα είναι και η διαδραστηκότητα. Η εταιρία του Cupertino εξήγησε τελείως αόριστα σε συνεργάτες και ετιαιρίες μουσικής ότι ψάχνει να βρει τρόπο να κάνει το iTunes Store μια πολύ πιο ευχάριστη εμπειρία.

Ακόμα και αν το App Store στο iTunes είναι μία τόσο δημοφιλή υπηρεσία, υπάρχουν αρκετοί χρήστες που κάνουν παράπονα σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να βρούνε νέες εφαρμογές ή αυτές που υπάρχουν ήδη για τις συσκευές τους. Εξαιτίας αυτού υπάρχουν πολλές πιθανότητες η Apple να δουλέυει πάνω σε έναν πιο διαδραστικό τρόπο για να εντοπίσει software για το iOS μέσα στο κατάστημα.

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν το νέο iTunes Store θα ανακοινωθεί μαζί με τη νέα εφαρμογή iTunes. Η ανανέωση του iTunes Store περιλαμβάνει χαρακτηριστικά για το κομμάτι του iTunes Music, Movies, TV Show και του App Store Store αλλά μπορεί επίσης να δούμε και αλλαγές στο iBookstore.

One thought on “Η Apple ετοιμάζει τον ανασχεδιασμό του iTunes Store και του AppStore

Comments are closed.