Η Apple κυκλοφόρησε το iBooks Author

Η Apple πριν λίγο έκανε διαθέσιμη στο Mac App Store την πρώτη έκδοση της εφαρμογής iBooks Author. Στο σημερινό event η Apple μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής iBooks 2, της καινούριας αναβαθμισμένης έκδοση της γνωστής εφαρμογής που θα βάλει για τα καλά το iPad στον τομέα της εκπαίδευσης, ανακοινώσει και την εφαρμογή iBooks Author για το Mac.

Με την εφαρμογή iBooks Author, οι συγγραφείς θα μπορούν να δημιουργήσουν textbooks αλλά και οτιδήποτε άλλο τύπο βιβλίου θέλουν και φυσικά θα μπορούν να δοκιμάσουν το βιβλίο τους στην εφαρμογή iBooks πριν την δημοσίευση της.

Μπορείτε να την αποκτήσετε δωρεάν από το Mac App Store, δείτε στη συνέχεια.

[appscreens 490152466]
[app 490152466]

Στο education media event που πραγματοποίησε η Apple την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, ο Phil Schiller ανακοίνωσε την εφαρμογή iBooks Author, μια νέα εφαρμογή για Mac η οποία θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε τα δικά μας βιβλία.

Μέσα από ένα διαισθητικό γραφικό περιβάλλον οι συγγραφείς έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν interactive βιβλία για να χρησιμοποιηθούν στο iBooks 2 που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.

Η εφαρμογή iBooks Author δείχνει πραγματικά απίστευτη. Έρχεται με έναν επιλογέα προτύπων (templates) που μας επιτρέπει να να ξεκινήσουμε άμεσα ένα νέο project βιβλίου. Μόλις επιλέξουμε το template μας θα δούμε μια εφαρμογή που κατά κάποιο τρόπο συνδυάζει την εφαρμογή Pages και Keynote με διάφορα εργαλεία για να χειριστούμε τα media που θέλουμε, μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε drag & drop εικόνες, javascript και άλλα ή απλά να διαλέξετε το κείμενο που θέλετε να προσθέσετε.

Κάτι που θα δούμε ότι πραγματικά ξεχωρίζει σε αυτή την εφαρμογή είναι η αυτόματη οργάνωση του κειμένου όταν ρίχνουμε πάνω του κάποιο widget, εικόνα, video και άλλα. Με αυτό τον τρόπο η Apple μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε τα δικά μας interactive βιβλία χωρίς να γνωρίζουμε προγραμματισμό.

Το iBooks Author φέρνει μαζί του ένα πλούσιο περιεχόμενο και ο δημιουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει σε αυτό κάνοντας drag & drop παρουσιάσεις από το keynote, εκτός όμως από τις παρουσιάσεις μπορούμε να ρίξουμε και διάφορα περιεχόμενα web από HTML5 και JavaScript.

Αντίθετα με όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν για δημιουργία ηλεκτρονικών βιβλίων, το iBooks Author είναι ένα πρόγραμμα, εύκολο στη διαχείριση interactive περιεχομένου, φωτογραφιών, λέξεων και διαφόρων widgets σε HTML5 και  JavaScript.

 

Χαρακτηριστικά:

  • Επιλέξτε από μια μεγάλη ποικιλία widgets και προσθέστε τη δυνατότητα Multi-Touch στο βιβλίο σας
  • Προσθέστε μια βιβλιοθήκη φωτογραφιών, περίληψη, ταινία, παρουσίαση από keynote, interactive αντικείμενα, 3D αντικείμενα ή κομμάτια κώδικα HTML όπου εσείς θέλετε.
  • Τα widgets έχουν έτοιμους τίτλους και νούμερα έτσι ώστε να μπορούμε να αναφερθούμε σε αυτά  μέσα στο κείμενο.
  • Προσθέστε προσβάσιμη περιγραφή στο κάθε widget, έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε αναγνώστης και τα άτομα με ειδικές ανάγκες να μπορούν εύκολα να καταλάβουν μέσω του VoiceOver
  • Δείτε το iBook σας στο iPad και δοκιμάστε τη λειτουργία του
  • Προσθέστε ένα εξώφυλλο, εισαγωγή video, σελίδα με τα copyrights, αφιερώσεις και ότι άλλο θέλετε
  • Δημοσιεύστε το iBook σας στο iBookstore για πώληση ή για δωρεάν download με ελάχιστα απλά βήματα
  • Κάντε εξαγωγή το βιβλίο σας σε iBooks format για να το μοιραστείτε στο iTunes U ή να το στείλετε σε άλλους
  • Δημιουργήστε μια pdf έκδοση του βιβλίου

 

Σύμφωνα με την σελίδα υποστήριξης της Apple  για το iBooks Author, θα πρέπει να ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδικασία για να κυκλοφορήσουμε ένα βιβλίο μας στο iBook στο iBookstore.

  • Δημιουργήστε ένα λογαριασμό πώλησης στο iBookstore
  • Κατεβάστε το iTunes Producer, την εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσουμε για να δημοσιεύσουμε το βιβλίο μας στο iBookstore. Αφού δημιουργήσετε το λογαριασμό σας για iBooks μπορείτε να συνδεθείτε στο iTunes Connect και να κάνετε download το iTunes Producer.
  • Κρατήστε το λογαριασμό σας ενεργό, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο iTunes Connect και Contracts, Tax  και Banking.
  • Δημιουργήστε ένα απλό βιβλίο. Οι πελάτες μπορούν να δούνε ένα δείγμα του βιβλίου πριν συνεχίσουμε με την αγορά του. Μπορείτε να επιλέξετε πιο κομμάτι και τι περιεχόμενα από αυτό θέλετε να συμπεριλαμβάνονται στο δείγμα, τέλος θα πρέπει να δημοσιεύσετε το βιβλίο μαζί με το δείγμα.
  • Σιγουρευτείτε πως το βιβλίο που έχετε δημοσιεύσει είναι το μέγιστο 2GBl, που είναι και το όριο στο iBookstore.
  • Οι χρήστες με 3G δεν θα μπορούν να κατεβάσουν μεγαλύτερα βιβλία από 20MB.
  • Όσο μεγαλύτερο είναι ένα βιβλίο τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται μέχρι να κατέβει. Για να μπορούν οι άλλοι να αποκτήσουν το βιβλίο  σας όσο πιο γρήγορα γίνεται φροντίστε στο τέλος αυτό να μην υπερβαίνει το 1GB.

Για όλους όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν το δικό τους λογαριασμό iBookstore μπορούν να δουν τους όρους εδώ. Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, τα βιβλία μπορούν να είναι Plain text (απλή μορφή κειμένου), iBooks ή PDF και να συγχρονίζονται με το iTunes 10.5.3.

One thought on “Η Apple κυκλοφόρησε το iBooks Author

Comments are closed.