Η Apple κυκλοφόρησε την εφαρμογή iTunes U

Στο σημερινό media event η Apple ανακοίνωσε πριν λίγο την εφαρμογή iTunes U που θα βοηθήσει τους καθηγητές να κάνουν ότι θέλουν με το iPad τους.

Με το ίδιο γνωστό γραφικό περιβάλλον που ήδη γνωρίζουμε από την εφαρμογή iBooks, η Apple τώρα παρουσιάζει τη νέα εφαρμογή iTunes U που θα δώσει σε όλους τους καθηγητές και δασκάλους την δυνατότητα να οργανώσουν τις ενότητες τους.

[appscreens 490217893]

[app 490217893]

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα την νέα εφαρμογή iTunes U για το iPad. Αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να βλέπουν τα μαθήματα, να λαμβάνουν updates από τους καθηγητές, όπως ακόμα και να μπορούμε να εγγραφούν σε νέα μαθήματα. Το iTunes U επιπλέον δέχεται τώρα και μαθήματα λυκείου πρόσθετα στα ήδη υπάρχοντα.

Στο event η Apple δείχνει συγκεκριμένα το “Core Concepts in Chemistry” ένα μάθημα από την Duke το οποίο από αυτά που είδαμε στο keynote ήταν φανταστικό. Οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν μέρος στα μαθήματα, να δούνε μια περίληψη, λεπτομέρειες σχετικά με τον καθηγητή, την διδακτέα ύλη και περισσότερες πληροφορίες όπως τις ώρες που ο καθηγητής είναι διαθέσιμος.

Η εφαρμογή έχει τμήματα όπως info, Posts, Notes και Materials. Το Notes επιτρέπουν στους μαθητές να τροποποιήσουν τις σημειώσεις τους και το κείμενο που έχουμε σημειώσει. Το tab Materials περιέχει μια λίστα με το τι χρειαζόμαστε στα μαθήματα και το tab Posts ενημερώνει τους μαθητές με όλες τις εργασίες που δέχονται από τους καθηγητές.

Είναι απίστευτο να δούμε κάποια στιγμή το μάθημα στα σχολεία να γίνεται με αυτό τον τρόπο και ελπίζουμε σύντομα να δούμε κάτι τέτοιο και στη χώρα μας.

2 thoughts on “Η Apple κυκλοφόρησε την εφαρμογή iTunes U

Comments are closed.