Πρόβλημα με το Wi-Fi στο iOS 6; Έχουμε την λύση!

Όπως θα είδατε μετά την κυκλοφορία του iOS 6 ακούστηκαν διάφοροι χρήστες που αντιμετώπισαν πρόβλημα στην προσπάθεια τους να συνδεθούν στο ασύρματο Wi-Fi δίκτυο τους.

Το πρόβλημα εξηγεί ο Developer @SteveStreza και αναφέρει ότι οι iOS συσκευές είναι προγραμματισμένες έτσι ώστε να κάνουν ping ένα δοκιμαστικό URL για λόγους ασφαλείας, όταν πρόκειται να συνδεθούν σε κάποιο δίκτυο Wi-Fi. Αυτή το δοκιμαστικό URL είχε πέσει χθες από την στιγμή κυκλοφορίας του iOS 6. Όπως θα δούμε και από την Errata Security:

When an Apple iOS device (iPhone, iPad, iPod) connects to a WiFi network, the first thing it does is make a request to the URL http://www.apple.com/library/test/success.html.

Μετά από αρκετές ώρες η Apple κατάφερε να διορθώσει το πρόβλημα έτσι ώστε να μην χρειάζεται κάποιο update για την λύση του. Αν όμως συνεχίζετε να έχετε προβλήματα δοκιμάστε τα παρακάτω:

  • Κλείστε και ανοίξτε το Wi-Fi (Ρυθμίσεις > Wi-Fi)
  • Πατήστε στο βελάκι που βρίσκεται τέρμα δεξιά δίπλα από το όνομα του Wi-Fi δικτύου (δείτε το παραπάνω screenshot) σας και βάλτε το HTTP Proxy στο Auto.

Αν το πρόβλημα σας δεν έχει διορθωθεί ενημερώστε μας στα σχόλια που θα βρείτε στη συνέχεια.