Η Apple προσπαθεί να αποκτήσει το domain iPhone5.com

Wipo iphone5com

Ενώ υπάρχει πολύ συζήτηση σχετικά με το αν η Apple πρόκειται να ονομάσει το iPhone επόμενης γενιάς “iPhone 5”, “iPhone 6” ή απλά “iPhone” το Fusible σημειώνει ότι η Apple έχει υποβάλει αίτηση μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) έτσι ώστε να πάρει τον έλεγχο του domain iPhone5.com.

Το domain iPhone5.com προς το παρόν είναι ένα forum για συζητήσεις σχετικά με το iPhone 5 που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2010, μετά την κυκλοφορία του iPhone 4.

Είναι ενδιαφέρον η προσπάθεια της Apple για την απόκτηση του συγκεκριμένου domain, ειδικά αν δούμε ότι στο παρελθόν απόκτησε το iPhone4.com σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της συσκευής και το iPhone4S.com μόνο μερικές εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση το κυνήγήσε επειδή κάποιος το χρησιμοποιούσε για να στέλνει τους επισκέπτες σε πορνογραφικά site.

Επειδή η Apple συνήθως δεν κυνηγά τα domains πριν την κυκλοφορία των προιόντων, είναι αρκετά παράξενο που αυτή τη φορά αποφάσισε να αποκτήσει το iPhone5.com πριν την κυκλοφορία του προιόντος αλλά και πάλι το “iPhone 5” είναι το όνομα που διαβάζουμε και βλέπουμε συνεχώς εδώ και δύο χρόνια και ίσως η Apple πιστεύει ότι πρέπει απλά να έχει αυτό το δημοφιλές domain.

[via MacRumors]

One thought on “Η Apple προσπαθεί να αποκτήσει το domain iPhone5.com

Comments are closed.