Ο Steve Jobs έχει εμπνεύσει τον Mark Zuckerberg για το πρόγραμμα δωρητών στο Facebook

Steve Jobs portrait ok1

Ο πρώην Apple CEO πάλεψε αρκετά χρόνια την αρρώστια του και η ερώτηση για την μεταμόσχευση ήπατος η οποία έκανε κύκλους στο μυαλό του. Αυτό οδήγησε στη γέννηση ενός καινούριου προγράμματος δωρεάς οργάνων στο Facebook.

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg αναφέρει σε μια συνέντευξη του στο ABC News ότι η φιλία του με τον Jobs τον οδήγησε σε ένα σχέδιο για να μεγαλώσει τον αριθμό των δωρητών οργάνων. Ο Zuckerberg στο παρελθόν δεν μίλησε ξανά σχετικά με τον Jobs πριν αυτός φύγει τον περασμένο Οκτώβριο αλλά φαίνεται ότι ο πρώην CEO ήταν συνεχώς ενεργός στην βελτίωση υποστήριξης των δωρητών.

Όπως αναφέρει και ο Zuckerberg “η ιστορία του είναι σαν αυτές πολλών ανθρώπων που περιμένουν να βρούνε ένα όργανο που θα τους επιτρέψει να ζήσουν περισσότερο και μόλις το βρούνε είναι ευγνώμων για αυτό.

Πρόσθετα με τις νέες δουλειές που έχουν προστεθεί ο Zuckerberg αναφέρει ότι οι χρήστες τώρα μπορούν να μοιραστούν την κατάσταση δωρεάς οργάνων για να κάνει τα νέα γνωστά και οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν ποιοι θέλουν να βλέπουν την κατάσταση των δωρεών. Τα νέα σχετικά με το μοίρασμα των δωρεών ισχύει μέχρι στιγμής μόνο για την Αμερική. Ο Jobs το 2010 ήταν μεγάλος υποστηρικτής στην Καλιφόρνια και χάρη σε αυτόν τώρα οι κάτοικοι μπορούν να γίνουν δωρητές πιο εύκολα.

Το 2009 o Jobs πέρασε από μια επιτυχής εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος. Μετά τη μεταμόσχευση ο Jobs επέστρεψε στη σκηνή τον Σεπτέμβριο του 2009 για να παρουσιάσει το νέο iPod, πριν όμως από την παρουσίαση μίλησε για την μεταμόσχευση και το πόσο ευγνώμων ήταν για την γενναιοδωρία του 20χρονου αγοριού που πέθαινε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

[via AppleInsider]