Developer δείχνει το πόσο γρήγορα οι συσκευές αναβαθμίστηκαν στο iOS 5.1

Σύμφωνα με στατιστικά για την iOS έκδοση που συλλέχθηκαν από τον iOS developer David Smith, το iOS 5.1 έχει ήδη εγκατασταθεί στο 60 τις εκατό των συσκευών που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του συμπεριλαμβανομένων των χρηστών που έχουν παλαιότερες εκδόσεις iOS.

Ο Smith παρακολουθεί πόσο γρήγορα οι iOS χρήστες αναβαθμίζουν τις συσκευές τους στο τελευταίο firmware, παρόλο που τα αποτελέσματα δεν δείχνουν ολόκληρη την database χρηστών της Apple, η εφαρμογή του Smith δέχεται περίπου 100,000 downloads κάθε εβδομάδα και με αυτή τη ποσότητα δεδομένων είναι πολύ πιθανό οι παρατηρήσεις του developer να δείχνουν μια αρκετά μεγάλη εικόνα για τους iOS χρήστες.

Αρχίκα ο developer πίστεψε ότι τα OTA updates που προσφέρει η Apple θα κάνουν τους χρήστες να αναβαθμίσουν πιο γρήγορα όλες τους τις συσκευές στο iOS 5.1. Συγκεκριμένα ανακάλυψε ότι το 77 τις εκατό όλων των χρηστών έχουν επιλέξει τα OTA updates για να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους στο iOS 5.1. Ενώ όταν κοίταξε για το πόσες εγκαταστάσεις έγιναν σε συσκευές που είχαν iOS 3 και iOS 4 που δεν υποστηρίζουν τα OTA updates είδε ότι οι χρήστες φτάνουν το 61 τις εκατό σε 15 μέρες. Με 61 τις εκατό αναβαθμίσεις μέσα σε 15 μέρες το iOS 5 σημειώνει την πιο γρήγορη αναβάθμιση από οποιαδήποτε έκδοση του iOS. [MacRumors]