Apple: Η μπαταρία του iPad δεν έχει κανένα πρόβλημα

Το νέο iPad που κυκλοφόρησε πρόσφατα ακούγεται πως έχει κάποιο πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο φορτίζει την μπαταρία, η Apple όμως λέει ότι η συσκευή συμπεριφέρεται σωστά και ακριβώς το ίδιο με τις προηγούμενες iOS συσκευές.

Η πηγή αυτού του μπερδέματος αρχίζει με τον τρόπο που η Apple διαχειρίζεται τη διαδικασία φόρτωσης από το σημείο που η μπαταρία είναι σχεδόν φορτισμένη μέχρι που ο χρήστης αποσυνδέει την συσκευή.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευα στο AllThingsD έτσι δουλεύει η μπαταρία: η Apple έχει διαμορφώσει έτσι την ένδειξη της μπαταρία για το iPhone, το iPad και το iPod touch έτσι ώστε το 100 τις εκατό να φορτίζεται λίγο πριν η συσκευή φτάσει την κατάσταση της πλήρης φόρτισης. Για να το πετύχει αυτό η Apple κάνει την συσκευή να φορτίζει συνέχεια μέχρι το 100 τις εκατό και μετά να αποφορτίζεται λίγο και να ξανάφορτίζει μέχρι το 100 τις εκατό και αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι ο χρήστης να αποσυνδέσει την συσκευή.

Ο Apple VP Michael Tchao αναφέρει, “το κύκλωμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορείτε να αφήσετε την συσκευή σας να φορτίζει όσο θέλετε. Είναι ένα φανταστικό χαρακτηριστικό που πάντα υπήρχε στο iOS.”

Φαίνεται όμως για ένα χαρακτηριστικό που κανείς δεν παρατήρησε, μέχρι που κυκλοφόρησε το iPad 3ης γενιάς και ο αναλυτής Ray Soniera κατάλαβε ότι η μπαταρία του iPad δεν έχει φορτίσει όταν έδειχνε 100 τις εκατό. Ανεξάρτητα στους πόσους κύκλους είναι η μπαταρία ο Tchao αναφέρει ότι όλοι οι κάτοχοι του νέου iPad θα έχουν τις 10 ώρες μπαταρία που υπόσχεται η Apple.

Σε σχέση με όλα τα υλικά που υπάρχουν σε μία iOS συσκευή, όπως οθόνη, logic board, επεξεργαστές και άλλα εξελίσσονται πολύ γρήγορα ενώ η μπαταρία της συσκευής είναι η μόνη που εξελίσσεται σταδιακά. Όπως αναφέρει και η Ina Fried στο δημοσίευμα της, στο νέο iPad μπορεί η μπαταρία να είναι λίγο μεγαλύτερη από την παλιά ακόμα και στο πάχος, κάτι που κάνει την συσκευή λίγο πιο παχιά. Αυτός μπορεί να είναι επίσης και ο λόγος που χρειάζεται περισσότερες ώρες για να ολοκληρωθεί η φόρτιση του.

Το μόνο που μένει να δούμε τώρα είναι πότε η εταιρία του Cupertino θα χρησιμοποιήσει μπαταρίες με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στις συσκευές της.

One thought on “Apple: Η μπαταρία του iPad δεν έχει κανένα πρόβλημα

Comments are closed.