Η Apple ανακοίνωσε τα σχέδια της για διαμερισμό και το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

Πριν λίγο η Apple με ένα δελτίο τύπου αποκάλυψε τα σχέδια της για διαμερισμό και ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει να αγοράσουμε ξανά τις μετοχές και θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτή τη χρονιά.

Σύμφωνα με δήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου, η εταιρία σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα τριμηνιαίο μέρισμα των 2,65 δολαρίων ανά μετοχή κάποια στιγμής στο τέταρτο τρίμηνο οικονομικών αποτελεσμάτων του 2012, δηλάδη από αρχές Ιουλίου του 2012.

Πρόσθετα επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που θα φτάνει τα $10 δις και θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2012. Το πρόγραμμα αναμένεται να εκτελεστεί σε διάστημα τριών ετών και θα έχει κύριο στόχο να εξουδετερώσει τις επιπτώσεις αραίωσης από επιχορηγήσεις που τυχόν γίνουν στο μέλλον, από ίδια κεφάλαια εργαζομένων και τα προγράμματα αγοράς μετοχών των εργαζομένων.

Ο CEO της Apple, Tim Cook αναφέρει:

Έχουμε χρησιμοποιήσει μερικά από μετρητά μας για να κάνουμε μεγάλες επενδύσεις στην επιχείρησή μας, μέσω της αύξησης της έρευνας και της ανάπτυξης, των εξαγορών, τα ανοίγματα νέων καταστημάτων λιανικής πώλησης, στρατηγικές προπληρωμών, των δαπανών στην αλυσίδα εφοδιασμού μας και το στήσιμο της υποδομής μας. Θα δείτε περισσότερα από όλα αυτά στο μέλλον. Ακόμη και με αυτές τις επενδύσεις, μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για στρατηγικές ευκαιρίες και να έχουμε άφθονο χρήμα για να εκτελέσουμε την επιχείρησή μας. Γι ‘αυτό πρόκειται να ξεκινήσουμε τη διανομή μερίσματος και το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

H Apple παρέχει live streaming από την τηλεδιάσκεψη στην οποία μπορούμε να ακούσουμε τη συζήτηση για τα σχέδια της Apple σχετικά με τα $100 δις.