Apple Education Event – 19 Ιανουαρίου

Ο Phil Schiller και όχι ο Eddy Cue, βρίσκεται τώρα στη σκηνή και αναφέρει ότι “Το σημερινό event αφορά την εκπαίδευση”.

Μιλάει για το iPad και πως αυτό άρχισε να μπαίνει στην εκπαίδευση αλλά και πόσο διάφοροι μαθητές το έχουν αγαπήσει.

Μετά o Phil δείχνει ένα σύντομο video στο οποίο καθηγητές αναφέρουν το πόσο εύκολα τα παιδιά μαθαίνουν με το iPad και το πόσο δυσαρεστημένοι είναι οι ίδιοι όταν κάποια από τα παιδιά δεν καταφέρουν να αποφοιτήσουν.

Ο Phil εξηγεί πως αυτοί οι καθηγητές χρειάζονται βοήθεια και ότι η Apple ψάχνει διάφορους τρόπους για να βοηθήσει την κατάσταση. Δεν εκπλήσσεται που μεγάλος αριθμός μαθητών έχει ενθουσιαστεί με το iPad και συνεχίζει λέγοντας πως στο App Store ήδη υπάρχουν 20 χιλιάδες εφαρμογές που βασίζονται στην εκπαίδευση.

Φυσικά πάνω από όλες αυτές υπάρχει η εφαρμογή της Apple, iBooks. Η έκπληξη όλων μας ήταν η αναφορά στα 1.5 εκατομμύριο iPad που μέχρι στιγμής χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση.

Ο Phil συνεχίζει μιλώντας τώρα για την αναδημιουργία των βιβλίων. Τα βιβλία είναι πολλά που δεν χρειαζόμαστε και για να κρατήσουμε μόνο το περιεχόμενο τους θα τα περάσουμε στο iPad.

Μετά από την μικρή εισαγωγή (όπως πάντα) η Apple σήμερα ανακοίνωσε την εφαρμογή iBooks 2. Η νέα αναβαθμισμένη εφαρμογή περιέχει νέο γραφικό περιβάλλον όπως και πάρα πολλές ευκολίες για την ανάγνωση των textbooks.

Όλοι μας γνωρίζουμε την εφαρμογή iBooks που μας επιτρέπει με τις ευκολίες της να διαβάσουμε τα ηλεκτρονικά μας βιβλία από τις iOS συσκευές μας. Στο σημερινό event όμως η Apple παρουσιάζει τη νέα έκδοση της εφαρμογής με πάρα πολλές βελτιώσεις ειδικά στα textbooks.

Μια εντελώς νέα εμπειρία για το iPad. Τα παιδιά θα λατρέψουν τη δυνατότητα της μάθησης από την εφαρμογή iBooks. Διαβάστε περισσότερα για την εφαρμογή iBooks εδώ.

Πως όμως μπορείτε να αποκτήσετε τα textbooks. Είναι εύκολο, θα πρέπει απλά να μεταβείτε στη σελίδα του iBookstore και να πάτε στη νέα κατηγορία textbook.

 

Αφού είδαμε λοιπόν πόσο απίστευτα είναι τα νέα iBooks, τώρα θα δούμε και πόσο εύκολα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα. Για αυτό έχουμε μια νέα εφαρμογή για Mac, την ονομάζουμε iBooks Author.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε βιβλία και μάλιστα διαδραστικά βιβλία, μιλάμε για μία σύγχρονη εφαρμογή HyperCard. Μετά από ένα demo που ακολούθησε, ο Phil Schiller και πάλι στη σκηνή για να αναφέρει ότι αν και διάφορες τέτοιου είδους εφαρμογές κοστίζουν, η Apple την προσφέρει δωρεάν.

Στη συνέχεια αναφέρεται στη καινούρια κατηγορία που άνοιξε στο iBookstore όπως φυσικά και την τιμή τους.

Επειδή για πρώτη φορά η  Apple προσπαθεί στον τομέα της εκπαίδευσης σε τέτοιο επίπεδο, ζήτησε βοήθεια από διάφορους του χώρου. Η Apple δούλεψε με μεγάλα ονόματα όπως Pearson, McGraw Hill και Houghton Miffin Harcourt. και τα βιβλία αυτών είναι ένα τέλειο παράδειγμα για αυτό που μπορεί να επιτευχθεί.

Ακόμα ένα video που μπορούμε να δούμε εδώ, μας δείχνει τι ακριβώς είναι τα textbooks και πως η ψηφιοποίηση ενός βιβλίου θα βοηθήσει τους μαθητές, τους καθηγητές αλλά και τους εκδότες.

Όλα αυτά φυσικά έχουν σκοπό την εκπαίδευση και να κάνουν τους μικρούς μας φίλους να αγαπήσουν τα βιβλία και τις γνώσεις και όχι να τα απωθούν.

Το 2 πράγμα που αναφέρει σήμερα η Apple είναι το iTunes U και το παρουσιάζει ο Eddy Cue. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τους καθηγητές να εφεύρουν ξανά το πρόγραμμα των σπουδών. Θέλουμε να δοκιμάσουμε τη δυνατότητα στους καθηγητές να κάνουν περισσότερα. Θέλουμε να τους δώσουμε όλα όσα χρειάζονται για να αναλάβουν μια τάξη ακόμα και την διδακτέα ύλη, έτσι παρουσιάζουμε σήμερα το iTunes U που θα επιτρέψει στους καθηγητές να τα κάνουν όλα από το iPad τους.

H εφαρμογή iTunes U είναι ίδια με αυτή του iBooks και κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα, περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο Phil επιστρέφει στη σκηνή και λέει πως η Apple υπάρχει στην ελεύθερη τέχνη και την τεχνολογία και ότι έχουν επενδύσει αρκετά στην εκπαίδευση. Ελπίζουν ότι  οι εκδότες θα ρίξουν μια ματιά στο παρελθόν της Apple για να δούνε παλιές δουλειές.

Έτσι σήμερα η Apple παρουσίασε το iBooks 2, τα iBooks textbooks, το iBooks Author και τέλος το iTunes U.

Αν και η περίληψη από το event είναι μικρή μπορείτε να ρίξετε σίγουρα μια ματιά στο event στην stream ή στην iTunes (podcast) έκδοση του.