Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακοίνωση που θα κάνει η Apple την Πέμπτη

Όπως είδαμε, την προηγούμενη εβδομάδα η Apple έστειλε τις προσκλήσεις στον τύπο για το education event που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη αυτή την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Guggenheim museum.

Σε αυτό το event είναι πολύ πιθανό να ακούσουμε για κάποια νέα συνεργασία της Apple με εκδότες για textbooks, εφόσον ήδη υπάρχουν αναφορές ότι η Apple δουλεύει με τον εκδοτικό οίκο McGraw-Hill για το event από τον Ιούνιο σύμφωνα με την Wall Street Journal.

H Cengage Learning, ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες σε βιβλία κειμένου ανώτερης εκπαίδευσης, θα παρευρίσκεται επίσης σε αυτό το event.

Με όλες αυτές τις φήμες σχετικά με την ανακοίνωση και ότι θα έχει σχέση με τα iBooks, υπάρχουν πολλές εικασίες που δείχνουν ότι η Apple πρόκειται να αποκαλύψει μια βελτιστοποιημένη λύση για τις iOS συσκευές ή κάποια νέα ενσωμάτωση στην εφαρμογή iBooks όπως και την έναρξη συνεργασίας με βασικούς εκδότες textbooks.

Ο Αντιπρόεδρος της βασικής στρατηγικής και ανάπτυξης στη Cengage Learning Bill Riders δεν έχουν σχολιάσει σχετικά με κάποια συνεργασία με την Apple αλλά αναφέρουν στην WSJ ότι ο συνδυασμός των δύο εταιριών “θα μπορούσε να είναι κάτι το συναρπαστικό” και τέλος δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνει ότι κάποιος άλλος μεγάλος εκδοτικός οίκος έχει κλείσει ήδη συμφωνία με την Apple.

Μετά από όλα αυτά η ArsTechnica φέρνει μερικά ακόμα νέα στοιχεία που λένε ότι η Apple πρόκειται να παρουσιάσει το “GarageBand για τα eBooks” το οποίο εξηγεί στη συνέχεια τι ακριβώς σημαίνει.

Υπάρχουν αρκετοί εκδότες που αναφέρουν ότι η διαδικασία έκδοσης ενός eBook δεν είναι τόσο απλή όσο ένα έγγραφο στο Word. Μέχρι στιγμής υπάρχουν διάφορα εργαλεία που κάνουν αυτή την δουλειά αλλά σχεδόν τα περισσότερα από αυτά συνεχίζουν να μπερδεύουν τους συγγραφείς αλλά και τους εκδότες και υπάρχουν πολλοί από αυτούς που έχουν αναφέρει ότι θα επιθυμούσαν η Apple ή κάποια άλλη εταιρία να φτιάξει μια εφαρμογή που θα κάνει την διαδικασία εύκολη σαν τη δημιουργία ενός τραγουδιού στο GarageBand. Έτσι οι πηγές της Ars Technica αναφέρουν ότι η Apple μπορεί να ανακοινώσει κάτι τέτοιο την Πέμπτη.

Μια ανακοίνωση σχετικά με τα textbooks θα γίνει σίγουρα αυτή την Πέμπτη αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι ακριβώς θα είναι αυτό. Μπορεί να είναι το εργαλείο/πρόγραμμα κατασκευής τους κάτι που θα άφηνε την Apple να μην χρειάζεται να δράσει σαν εκδότης. Ότι να μας περιμένει, ο Eddy Cue θα είναι στη σκηνή για να κάνει την ανακοίνωση.

[ 9to5Mac ]

One thought on “Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακοίνωση που θα κάνει η Apple την Πέμπτη

Comments are closed.