Κομμάτια κώδικα μέσα στο iOS 5 αποκαλύπτουν το Apple TV 3ης γενιάς;

Το 9to5Mac ανακάλυψε ότι μέσα στον κώδικα του συστήματος iOS 5 υπάρχουν αναφορές για το Apple TV 3,1. Η Apple ονομάζει εσωτερικά τις συσκευές της με αυτό τον τρόπο και τώρα στην αγορά κυκλοφορεί το Apple TV 2,1 οπότε η αναφορά του Apple TV 3,1 σημαίνει ότι πολύ σύντομα πρόκειται να δούμε το καινούριο Apple TV.

Όπως είναι φυσικό, το Apple TV 3ης γενιάς θα “φοράει” επεξεργαστή Apple A5 και ίσως χάρη σε αυτόν θα έχει την δυνατότητα να κάνει αναπαραγωγή 1080p video χωρίς πρόβλημα. Υπάρχει κάτι ακόμα όμως που έρχεται με τον A5, κάτι που η Apple μέχρι στιγμής έχει δώσει μόνο στο iPhone 4S. Μιλάμε για το Siri, τον νέο “ταπεινό βοηθό” κάθε iPhone 4S χρήστη. Σύμφωνα με διάφορες αναφορές στο παρελθόν, για να δουλεύει σωστά ο Siri και να ανταποκρίνεται άμεσα η συσκευή θα πρέπει να έχει επεξεργαστή A5, οπότε γιατί όχι και το Apple TV;

Όσον αφορά το iPad 2 που ήδη έρχεται με A5 επεξεργαστή και η iOS 5 GM δεν δίνει την δυνατότητα για το Siri, μπορούμε απλά να πούμε ότι δεν είναι κάποια μικρή συσκευή την οποία μπορούμε να έχουμε στην τσέπη μας και να δίνουμε εντολές σε αυτή με ένα κλικ από τα ακουστικά όπως γίνεται με το iPhone. Ακόμα όμως δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα το iOS 5, οπότε αφήνουμε την Apple να μας εξηγήσει πως θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Siri στο iPad 2.

[ 9to5Mac ]