Το Marathon έρχεται στο iPad

Η Bungie επαλήθευσε πρόσφατα ότι μια έκδοση του κλασικού παιχνιδιού FPS, το γνωστό Marathon πρόκειται να κυκλοφορήσει για το iOS και ειδικά για το iPad.

Σύμφωνα με μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο Bungie.net, η μετατροπή του παιχνιδιού σε iOS ήταν προσπάθεια από έναν ανεξάρτητο iOS developer, τον Daniel Biezek ο οποίος κανονικά ασχολείται με ανάπτυξη γραφικών απεικόνισης για ένα μεγάλο ιατρικό κέντρο. Ο ίδιος αναφέρει ότι άρχισε το port του Marathon στο iOS το 2010.

Όλη η δουλειά που έχει γίνει  στο iOS στηρίζεται πάνω στο open-source Marathon project που κυκλοφορεί από το 1999 στο internet σύμφωνα με τον Blezek, αλλά φυσικά υπάρχουν και αρκετές τροποποιήσεις. Το interface του θα πρέπει να γραφτεί από την αρχή, υπάρχουν μερικοί περιορισμοί στην απόδοση και αρκετές βελτιστοποιήσεις και αλλαγές για το μέλλον και τέλος θα προστεθούν ρυθμίσεις έτσι ώστε οι χρήστες να φτιάχνουν τα χειριστήρια έτσι όπως τους βολεύει για το υπάρχον interface.

Το Marathon δεν έχει εμφανιστεί ακόμα  στο AppStore αλλά φυσικά μόλις κυκλοφορήσει θα σας ενημερώσουμε με ένα καινούριο άρθρο.

[ TheLoop ]

One thought on “Το Marathon έρχεται στο iPad

Comments are closed.