Ο Assistant του iOS 5 ενεργοποιείται όταν βάζουμε την συσκευή στο αυτί μας

Όπως έχουμε δει στο παρελθόν, το iOS 5 θα φέρει μερικές δυνατότητες από το Google Android.

Αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι το σύστημα με τις ειδοποιήσεις (Notification Center) όπως και μερικά που βρίσκονται κρυμμένα μέσα στο σύστημα, όπως το Speech-to-text της Nuance ή τέλος τον Assistant που θα μας δώσει την δυνατότητα να πραγματοποιούμε διάφορα στο iPhone μόνο με την φωνή μας.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GQ3Glr5Ff28&feature=player_embedded[/youtube]

Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ένα video προώθησης της App Store εφαρμογής της Google για το iPhone που θα μας βοηθήσει για την αναζήτηση. Όπως μπορούμε να δούμε και στο video το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε το iPhone μας στο αυτί, να αρχίσουμε να μιλάμε και να περιμένουμε μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα τα οποία θα εμφανιστούν σε λίγα δευτερόλεπτα.

H Apple πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον ίδιο ακριβώς βολικό τρόπο για το iOS 5 και για την δυνατότητα του Assistant που θα δούμε σε αυτό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κάποια κομμάτια κώδικα που βρέθηκαν στο iOS 5 SDK, το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να τοποθετήσει το iPhone στο αυτί του και να μιλήσει και μετά η συσκευή θα πραγματοποιήσει αυτή την ενέργεια.

Η καινούρια αυτή υπηρεσία είναι πιο γρήγορη από την ήδη υπάρχουσα δυνατότητα του Voice Control που μας δίνει η Apple και ενεργοποιείται αν κρατήσουμε πατημένο το home button για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενεργοποιηθεί. Ο Assistant θα ενεργοποιείται όχι μόνο με τον αισθητήρα εγγύτητας (proximity sensor) αλλά θα ανταποκρίνεται και με άλλους αισθητήρες κίνησης που έχει πάνω το iPhone. [9to5Mac]

One thought on “Ο Assistant του iOS 5 ενεργοποιείται όταν βάζουμε την συσκευή στο αυτί μας

Comments are closed.