Apple iOS 5

Πριν λίγο στο event στην WWDC η Αpple παρουσίασε το καινούριο iOS 5 με πάνω από 100 καινούριες δυνατότητες, έμεινε όμως στις δέκα πιο βασικές τις οποίες και θα δούμε στην συνέχεια.

Screen shot 2011 06 06 at 10 33 36 PM

 

Ας αρχίσουμε:

Notification Center

Όλες οι ειδοποιήσεις σε ένα μέρος

Λαμβάνετε συνεχώς ειδοποιήσεις στην iOS συσκευή σας: καινούρια mail, γραπτά μηνύματα, αιτήματα φιλία και πολλά άλλα. Με το καινούριο Notification Center, μπορείτε τώρα να γνωρίζεται για όλα αυτά τα οποία πια βρίσκονται σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία. Απλά το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τραβήξουμε το δάχτυλο μας από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω (swipe down) και το Notification Center θα εμφανιστεί. Εκεί μπορούμε να επιλέξουμε ποια notifications θέλουμε να δούμε. Μπορούμε ακόμα να δούμε και κάποια μετοχή ή τον καιρό. Τα καινούρια notifications εμφανίζονται στο πάνω μέρος χωρίς να σας εμποδίζουν σε ότι και να κάνετε. Αυτά εμφανίζονται ακόμα και στην LockScreen έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε όποιο από  αυτά θέλετε μόνο με ένα swipe. Το Notification Center είναι ο καλύτερος τρόπος για να μένετε πάντα ενημερωμένοι για ότι θέλετε.

Overview

NewImage

Lock screen

NewImage

Nofications

NewImage

 

iMessage

Με το iMessage γεννήθηκε μία καινούρια υπηρεσία για μηνύματα μέσα στο iOS 5. Στην πραγματικότητα η ίδια η εφαρμογή που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαμε για τα μηνύματα μας δίνει τώρα την δυνατότητα να στέλνουμε σε όλους μας του φίλους με iOS συσκέυες. Η διαφορά της είναι ότι εκτός από μηνύματα μπορούμε τώρα να στείλουμε, μέσω Wi-Fi ή 3G φωτογραφίες, τοποθεσίες, video και ότι άλλο θέλουμε – χωρίς καμία χρέωση σε Wi-FI  σε 3G ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουμε.

NewImage

Newsstand

Πρόκειται για ένα smart folder που συγκεντρώνει αυτόματα όλες σας τις εφαρμογές που έχουν σχέση με περιοδικά, εφημερίδες και άλλες συνδρομές. Με το Newsstand τώρα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλα μας τα νέα εύκολα και γρήγορα. Η Apple έφτιαξε επίσης και ένα καινούριο μέρος αποκλειστικά για εφημερίδα και περιοδικά στο AppStore. Μετά το κατέβασμα οποιαδήποτε τέτοιας εφαρμογής θα την βρείτε εκεί.

NewImage

NewImage

 

Reminders

Μία καινούρια εφαρμογή που έλειπε από το iOS. Με την εφαρμογή Reminders δεν πρόκειται να ξανά ξεχάσουμε τις καθημερινές δουλειές που έχουμε να κάνουμε. Μπορούμε τώρα να οργανώσουμε την ζωή μας σε μερικές λίστες todo και να ολοκληρώσουμε με ημερομηνίες  και τοποθεσίες. Για παράδειγμα ας πούμε ότι θέλουμε να αγοράσουμε γάλα. Σε αυτή την περίπτωση όταν φτάσουμε κοντά στο Super Market θα ακούσουμε μία ειδοποίηση για να θυμηθούμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Το Reminders δουλεύει επίσης με το iCal, Outlook και το iCloud, έτσι όλες μας οι αλλαγές εμφανίζονται άμεσα παντού.

List Views

NewImage

Local Reminders

NewImage

Twitter

Το γνωστό μας Τwitter βρίσκεται τώρα ενσωματωμένο πάνω στο iOS 5 και έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουμε tweets χρησιμοποιώντας το iPhone ή το iPad μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε για να το χρησιμοποιήσουμε έιναι να βάλουμε τα στοιχεία μας στις ρυθμίσεις για μία μόνο φορά. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε τώρα να κάνουμε tweet από το Safari, τις Φωτογραφίες μας, την Camera, το ΥouTube ή ακόμα και την εφαρμογή με τους Χάρτες. Έτσι τώρα μπορούμε να κάνουμε tweet και @reply σε κάποια από τις επαφές μας άμεσα και εύκολα. Έτσι το μόνο που χρειάζεται είναι να γράψουμε το όνομα κάποιου φίλου και το iOS 5 κάνει τα υπόλοιπα.

Overview

NewImage

Tweeting a Photo

NewImage

App Integration

NewImage

Camera

Η Camera στο iOS 5 έχει τώρα δυνατότητα για λήψη φωτογραφίας με το κουμπάκι που αυξάνετε η ένταση της συσκευής μας. Ακόμα μπορούμε ποια να ανοίξουμε την εφαρμογή της κάμερας άμεσα από την Lock screen μας. Με διάφορα gestures έχουμε τώρα την δυνατότητα να κλειδώσουμε το exposure και να δημιουργήσουμε μία φωτογραφία άμεσα. Αν έχουμε ενεργοποιήσει το Photo Stream στο iCloud έχουμε την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε άμεσα τις φωτογραφίες μας στο iCloud.

NewImage

PC Free

Με το iOS 5 δεν θα χρειαζόμαστε πια υπολογιστή για να ενεργοποιήσουμε ή ακόμα και για να έχουμε στην κατοχή μας κάποιο iPad, iPhone ή iPod touch. Τώρα μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να ρυθμίσουμε την συσκευή μας ασύρματα. Μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν όλα τα iOS updates άμεσα από την συσκευή μας. Akόμα έχουμε τώρα την δυνατότητα να κάνουμε επεξεργασία στις εικόνες μας και να δημιουργήσουμε καινούρια φακελάκια στα mail μας και φυσικά μπορούμε να κάνουμε restore την συσκευή μας αυτόματα με την χρήση του iCloud.

 

NewImage

Wi-Fi Sync

Τώρα με το iOS 5 μπορούμε να κάνουμε ασύρματα sync στις συσκευές μας μέσω από μία τοπική Wi-Fi σύνδεση. Κάθε φορά που συνδέουμε την συσκευή μας σε μία πηγή ρεύματος, αυτόματα κάνει συγχρονισμό και σώζει τα καινούρια περιεχόμενα στο iTunes. Έτσι έχουμε όλες μας τις ταινίες, τα TV Shows, τα videos και τις φωτογραφίες μας όπου θέλουμε.

Wifisync