Η Apple υπογράφει συμφωνία με την EMI για την Cloud υπηρεσία μουσικής

Tο Cnet σήμερα αναφέρει ότι η Apple υπέγραψε μία συμφωνία με την EMI για την καινούρια της υπηρεσία μουσικής που πρόκειται να αποκαλύψει στην WWDC τον Ιούνιο.

Το Cnet ισχυρίζεται ακόμα ότι οι δύο τελευταίες συμφωνίες που πρέπει να υπογραφούν με την Sony και την Universal Music Group κάτι που θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ η πρώτη που υπέγραψε πριν από ένα μήνα περίπου ήταν η Warner Music.

Η Apple λοιπόν μόλις τελειώσει όλες αυτές τις διαδικασίες θα έχει υπογράψει με τις τέσσερις πιο βασικές εταιρίες μουσικής στην Αμερική για την καινούρια Cloud υπηρεσία μουσικής. Μαζί με αυτό υποθέτουμε ότι η εταιρία θα πρέπει να δουλεύει πάνω σε κάποιο σύστημα συνδρομής με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν stream μουσική η οποία στην πραγματικότητα δεν τους ανήκει, αλλά η δυνατότητα να μπαίνουν αυτόματα και και στις cloud αγορές τους από το iTunes Store ή ακόμα όπως πολλοί προτείνουν, η Apple μπορεί να ψάχνει κάποιον τρόπο να υποστηρίζει πλήρως την μουσική βιομηχανία για να μην υπάρξουν νομικά προβλήματα και συζητήσεις σχετικά με τις παρόμοιες υπηρεσίες που ξεκίνησαν πρόσφατα από την Amazon και την Google.

Την cloud υπηρεσία μουσικής της Apple θα πρέπει να την δούμε στην παρουσίαση του καινούριου iOS 5 και του Mac OS X Lion στην WWDC στις 6 Ιουνίου. Φυσικά για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

(MacStories)

 

One thought on “Η Apple υπογράφει συμφωνία με την EMI για την Cloud υπηρεσία μουσικής

Comments are closed.