Η Apple είναι έτοιμη για την cloud υπηρεσία μουσικής;

Σύμφωνα με την Reuters η Apple ολοκλήρωσε την δουλειά για την φημισμένη cloud υπηρεσία μουσικής που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν online την μουσική τους και να έχουν πρόσβαση σε αυτή όποτε θέλουν αργότερα μέσω ενός υπολογιστή ή κάποιας iOS συσκευής η οποία θα έχει πρόσβαση στο internet.

Ακόμα ισχυρίζεται ότι η Apple δεν έχει κλείσει συμφωνίες με δισκογραφικές αλλά υπάρχουν αρκετές που θα ήθελαν να κλείσουν συμφωνία πριν την έναρξη αυτής της υπηρεσίας. Μετά από τους τελευταίους όμως ισχυρισμούς του Peter Kafka φαίνεται ότι η Apple ήδη έχει κλείσει συμφωνία με δύο από τις τέσσερις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες (Warner, Universal, Sony και EMI) και ότι ο Eddy Cue της Apple θα βρίσκεται αύριο στην Νέα Υόρκη για να κλείσει αυτές τις δύο συμφωνίες.

Επίσης ισχυρίζεται ότι η Apple θα ωφεληθεί από τις συμφωνίες με τις δισκογραφικές και θα προσφέρει ένα καλύτερο σύστημα με πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου.

Παρόμοιο με τον Cloud Drive της Amazon η Apple μπορεί να παρουσιάσει μία καινούρια υπηρεσία που θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να κλειδώνουν ψηφιακά την μουσική τους σε cloud.

Η Apple μπορεί να παρουσιάσει μία καινούρια υπηρεσία που να επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν κάποιο remote backup της iTunes library και μπορεί αυτό να είναι μία από τις καινούριες δυνατότητες του ανασχεδιασμένου MobileMe.

Η Apple τις δύο τελευταίες ημέρες είχε μία σειρά από σφάλματα και μερικές ώρες που το App Store δεν δούλευε όπως είδαμε και από τις αναφορές διαφόρων χρηστών στο twitter. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Apple έβαλε σε λειτουργία τους καινούριους της servers στην Βόρεια Καρολίνα και το AppStore βρίσκεται εκεί. Στο παρελθόν είδαμε διάφορες φήμες για την έναρξη του server στην Βόρεια Καρολίνα ο οποίος θα άρχιζε την λειτουργία του μέσα στην Άνοιξη.

Τέλος βλέπουμε ότι η Apple θα επιτρέψει να μπορούμε και να κάνουμε upload τα τραγούδια μας από τους σκληρούς μας δίσκους αλλά και άμεσα streaming αυτά τα τραγούδια που έχουμε αγοράσει με τον λογαριασμό μας από το iTunes Store.

[MacStories]

One thought on “Η Apple είναι έτοιμη για την cloud υπηρεσία μουσικής;

  • April 24, 2011 at 10:37
    Permalink

    Ρε παιδιά, άμα είναι να κάνετε μια απλή μετάφραση, τουλάχιστον κάντε την καλά, ώστε να βγάζουν νόημα οι φράσεις…

Comments are closed.