Βρέθηκε αρχείο του ανιχνεύει τις κινήσεις μας μέσα στο iPhone

Μερικοί ερευνητές αναφέρουν ότι όπως φαίνεται το iPhone κρατάει μερικά κρυφά αρχεία που περιέχουν πληροφορίες για την τοποθεσία μας. Ακόμα όπως και όλα μας τα δεδομένα έτσι και αυτά με την σύνδεση της συσκευής στον υπολογιστή αποθηκεύονται.

Τα αρχεία αυτά περιέχουν το γεωγραφικό πλάτος και μήκος, της τοποθεσίας της συσκευής εκείνη την ώρα που έγινε η εγγραφή στο αρχείο αυτό μαζί με την ημερομηνία. Αυτό δυστυχώς σημαίνει ότι οποιοσδήποτε κλέψει το τηλέφωνο μας μπορεί να μάθει τις κινήσεις μας με ένα απλό πρόγραμμα.

Αυτό είναι απλά ένα κομμάτι με την δήλωση που παρέχεται από τους εξερευνητές Alasdair Allan και Pete Warden, είμαστε σίγουροι πως πολλοί χρήστες να δυσαρεστηθούν με αυτή την δυνατότητα. Οι ίδιοι κυκλοφόρησαν και μία open-source εφαρμογή που ονομάζεται iPhoneTracker και αναγνωρίζει το αρχείο αυτού του τύπου που μπορείτε να βρείτε σε κάποιο iOS backup. Η εικόνα που βλέπετε πιο πάνω είναι ένα screenshot που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα που αναφέραμε. Αφού αναγνωρίσουμε αυτά τα αρχεία με την τοποθεσία μας στο χάρτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατί η Apple έχει πάρει μία τέτοια απόφαση εφόσον δεν έχει κάνει κάποια δήλωση σχετικά με αυτό. Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε το video από τους developers αυτής της εφαρμογής.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GynEFV4hsA0&feature=player_embedded[/youtube]

Αν θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή iPhone Tracking δωρεάν από εδώ.

[MacStories]

 

4 thoughts on “Βρέθηκε αρχείο του ανιχνεύει τις κινήσεις μας μέσα στο iPhone

Comments are closed.