Backup και Restore στα πακέτα του Cydia

Πολλοί από εσάς ρωτάνε καθημερινά αν υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνουν backup τις εφαρμογές του από το Cydia στο iTunes, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, εφόσον η Apple δεν θέλει να υπάρχει το Cydia στις συσκευές μας.

Υπάρχουν όμως διάφορες εφαρμογές που μας δίνουν την δυνατότητα να backup στις Cydia εφαρμογές μας μέσα από την συσκευή μας. Οι εφαρμογές που κάνουν αυτή την δουλειά είναι αρκετές και έχουμε αναφέρει μερικές στο παρελθόν. Μία από τις πολλές είναι το iBye, το PKGBackup ή το iBackMyi θέλοντας όμως να βρούμε μία λύση για εσάς ώστε να είναι εύκολο το backup των tweak και των εφαρμογών που υπάρχουν στο Cydia, ανακαλύψαμε το APTBackup.

Η εφαρμογή στην πραγματικότητα είναι πολύ απλή στην χρήση της και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι ένα tap πριν το restore της συσκευής μας και ένα tap μετά. Συγκεκριμένα, στην εφαρμογή υπάρχουν δύο κουμπάκια ένα για το Backup και ένα για το Restore και το μόνο που θα πρέπει να είναι να χρησιμοποιήσουμε το κουμπάκι Backup πριν κάνουμε Restore την συσκευή μας από το iTunes και αφού κάνουμε το Restore να κάνουμε πάλι εγκατάσταση την εφαρμογή APTBackup και να πατήσουμε το Restore αυτή την φορά. Διαβάστε στην συνέχεια αναλυτικά όλες τις οδηγίες.

Απαιτήσεις

  • APTBackup
  • iOS Jailbroken συσκευή
  • iTunes

 

Οδηγίες

Αρχικά και πριν κάνουμε το update θα πρέπει να βρούμε και να κάνουμε εγκατάσταση από το Cydia το APTBackup.

Μόλις κατέβει η εφαρμογή από το Cydia θα πρέπει να ανοίξουμε το APTBackup και να κάνουμε tap στο κουμπάκι Backup. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα δούμε έχουν γίνει backup όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για κρατηθούν πριν κάνουμε restore την συσκευή μας από το iTunes.

Η επόμενη κίνηση που θα πρέπει να κάνουμε είναι να συνδέσουμε την συσκευή μας στο iTunes και να κάνουμε backup σε αυτή κάνοντας δεξί κλικ κάνω της και επιλέγοντας backup.

Εφόσον θέλουμε να αναβαθμίσουμε την συσκευή μας θα πρέπει να πατήσουμε στο κουμπάκι Update και στο μήνυμα που θα εμφανιστεί να πατήσουμε OK και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αναβάθμιση της συσκευής μας.

Αμέσως μετά το iTunes θα κάνει επανεκκίνηση στην συσκευή μας και μόλις ανοίξει δεν θα μας ζητήσει να κάνουμε Backup from restore ή Setup as new device επειδή έχουμε κάνει Update και όχι Restore. Με το Update μένουν όλα μας τα αρχεία μέσα στην συσκευή, όλες οι εφαρμογές, τα video, οι φωτογραφίες ακόμα και η μουσική σας.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε μετά είναι χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο για να κάνουμε jailbreak την συσκευή μας όπως το redsn0w ή ακόμα και το GreenPois0n που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα για την iOS 4.3.1.

Μετά το jailbreak θα πρέπει να ανοίξουμε το Cydia για μία φορά έτσι ώστε να τοποθετήσει τα αρχεία όπου ακριβώς χρειάζεται στο σύστημα έτσι ώστε την δεύτερη φορά που θα το χρησιμοποιήσουμε να ανοίξει κανονικά και να κατεβάσουμε το APTBackup.

Τώρα θα πρέπει να πάμε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αυτόματο κλείδωμα και να επιλέξουμε το Ποτέ. Αυτό το κάνουμε για να μην σβήσει η οθόνη της συσκευής μας μέχρι να τελειώσει η διαδικασία του Restore.

Ανοίγουμε την εφαρμογή APTBackup και κάνουμε tap στο κουμπάκι Rsstore και να περιμένουμε μέχρι να τελειώσει η διαδικασία του Restore, μετά από αυτό η συσκευή μας θα κάνει επανεκκίνηση και όλα θα είναι κανονικά όπως πριν το Restore/Update της συσκευής μας.

Το APTBackup αποθηκεύει σε κάποιο server όλες τις πληροφορίες και τις ρυθμίσεις για όλα αυτά που έχουμε κάνει εγκατάσταση από το Cydia έτσι ώστε να να τα επαναφέρει σωστά μετά χωρίς να χρειάζεται να τα κάνουμε όλα εγκατάσταση ένα ένα

Για τυχόν απορίες ή προβλήματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σχόλια που θα βρείτε στην συνέχεια.

One thought on “Backup και Restore στα πακέτα του Cydia

  • April 6, 2011 at 16:00
    Permalink

    an kanoume tin siskevi mas restore kai meta Backup from restore ή Setup as new den doulevi to ergalio pedia? epidi nomizo oi perisoteroi restore tin kanoume kai oxi update

Comments are closed.