Bon Jovi: Ο Steve Jobs σκοτώνει την μουσική

Ο Rock τραγουδιστής Jon Bon Jovi, λέει ότι ο Steve Jobs σκοτώνει την βιομηχανία της μουσικής με το iTunes.

Σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό The Sunday Times, o Bon Jovi λέει πως τα παιδιά δεν παίρνουν μέρος στην μαγική εμπειρία της αγοράς των LPs εξαιτίας των ψηφιακών downloads. Δεν του αρέσει που ακούγεται σαν “ηλικιωμένος” αλλά λέει ότι είναι λάθος του Steve Jobs.

Τα παιδιά σήμερα έχουν χάσει όλη την εμπειρία του να βάλουν ακουστικά, να ανεβάζουν την φωνή στο 10, να κρατάνε την θήκη με το εξώφυλλο, να κλείνουν τα μάτια τους και να χάνονται μέσα σε ένα album και φυσικά την ομορφιά όταν έπρεπε να διαλέξουν με το χαρτζιλίκι τους, χωρίς να ξέρουν καν πως ακούγεται ο δίσκος – αλλά να προσπαθούν φανταστούν πως θα είναι κοιτάζοντας μερικές φωτογραφίες. Αυτά ήταν μαγικές στιγμές. Δεν μου αρέσει που ακούγομαι σαν “ηλικιωμένος”, αλλά στο μέλλον θα λέμε: τι έγινε; Ο Steve Jobs είναι υπεύθυνος που σκότωσε την μουσική βιομηχανία.

Είμαι και εγώ κάπως ηλικιωμένος, αλλά ποτέ δεν απόλαυσα την μουσική περισσότεο. Προτιμώ το Sonos ηχοσύστημα μου πιο πολύ από το πικάπ μου. Κάθε εβδομάδα χαίρομαι να αγοράζω καινούρια LP. Αμφιβάλω αν θα έχω την ίδια ευχαρίστηση αυτές τις μέρες, αλλά αυτό δεν είναι λάθος του Steve Jobs.

[CultofMac]

 

One thought on “Bon Jovi: Ο Steve Jobs σκοτώνει την μουσική

  • March 15, 2011 at 03:32
    Permalink

    Να μην βγάζαν καθε εβδομάδα τα συγκροτήματα νέο δίσκο και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να τον αγοράσουμε. Η μουσική έπαψε να είναι απόλαυση -όπως το εννοεί ο Jon Bon Jovi- οταν πέρασε στην κατηγορία κάθε πέμπτη νεα ταινία και νέος δίσκος.

Comments are closed.