Οδηγίες χρήσης του Προσωπικού Hotspot στο iPhone 4

Ανάμεσα στις καινούριες δυνατότητες που παρουσίασε η Apple με το καινούριο firmware iOS 4.3 υπάρχει και αυτή του Προσωπικού hotspot. Με αυτό έχουμε την δυνατότητα να μοιράσουμε την σύνδεση του 3G δικτύου της συσκευής μας μέσω Wi-Fi, Bluetooth ή USB. Για να δούμε όμως πως δουλεύει.

Greekiphonepersonalhotspot

Για να χρησιμοποιήσουμε το Προσωπικό hotspot θα πρέπει να έχουμε iPhone 4 και να είναι αναβαθμισμένο στην τελευταία έκδοση iOS 4.3.

Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις στην επιλογή Γενικά και τέλος στην επιλογή Δίκτυο. Κάνουμε scroll προς τα κάτω και θα δούμε την επιλογή Προσωπικό δίκτυο.

P2

Εκεί μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Προσωπικό hotspot της συσκευής μας να δώσουμε τον κωδικό που επιθυμούμε στο ασύρματο δίκτυο που θα δημιουργήσουμε αλλά και να διαβάσουμε οδηγίες για την χρήση του σε Wi-Fi, Bluetooth ή USB.

Το μενού Προσωπικό hotspot εμφανίζεται πια στις Ρυθμίσεις κάτω από το Wi-Fi και δεν χρειάζεται να μπείτε μέσα στα υπόλοιπα μενού για να το ενεργοποιήσετε. Όταν το ενεργοποιήσετε θα ερωτηθείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε Bluetooth ή Wi-Fi και USB. Μόλις επιλέξετε, μετά θα πρέπει να ορίσετε το password που θέλετε να έχετε για το δίκτυο σας έτσι ώστε να μην μπορούνε να συνδεθούν άλλοι που δεν έχουν αυτό τον κωδικό.

P1

P3

Για να συνδεθείτε από κάποια άλλη συσκευή στο Προσωπικό hotspot σας πρέπει απλά να κοιτάξετε μέσα στο μενού που υπάρχουν τα Wi-Fi δίκτυα που είναι διαθέσιμα. Από την άλλη αν συνδεθείτε με USB θα πρέπει στο Mac σας να πάτε στα System Preferences και μετά Network και να επιλέξετε το καινούριο interface που συνήθως ονομάζεται iPhone USB.

Screen shot 2011 03 10 at 4 42 38 μ μ

Screen shot 2011 03 10 at 4 42 58 μ μ

Αν κάνετε σωστά όλα τα παραπάνω θα πρέπει να δείτε μια μπλε μπάρα (όπως του internet tethering) να αναβοσβήνει η οποία έχει μια ένδειξη με τον αριθμό συσκευών που είναι συνδεδεμένες πάνω στο iPhone.

P4

P5

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία αν δεν γνωρίζετε πόσα Megabyte ή Gigabyte έχετε όριο στην σύνδεση σας. Αυτό μπορείτε να το μάθετε από τον φορέα σας.

Επίσης όσον αφορά διάφορα που ακούγονται για την σύνδεση πέντε ή τριών συσκευών, στην Cosmote που δοκιμάσαμε εμείς παίζουν μέχρι τρεις. Όποιος έχει δοκιμάσει με Vodafone ή Wind  μπορεί να μας ενημερώσει στα σχόλια παρακάτω.