Η Apple θα χρησιμοποιήσει την RFID τεχνολογία με ένα μοναδικό τρόπο

Τα νέα είναι ότι η Apple σίγουρα θα παρουσιάσει την τεχνολογία NFC με τις επόμενες συσκευές της και θα επιτρέπει με αυτή να πραγματοποιούμε πληρωμές χωρίς επαφή δεν μπορούμε όμως να ξέρουμε αν θα χρησιμοποιείτε και με τον τρόπο του Samsung Galaxy II S.

Ο αναλυτής Brian White της Ticonderoga Securities προωθεί μια σημείωση προς τους επενδυτές στην διάρκεια του MWC, στην οποία αναφέρει πως το ενδιαφέρον της NFC μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Ο White αναφέρει ότι γνωρίζει μέσα από μια άγνωστη πηγή ότι η Apple θα ενσωματώσει την τεχνολογία NFC στο iPhone επόμενης γενιάς αλλά θα κάνει μερικές αλλαγές οι οποίες θα το κάνουν να είναι εντελώς διαφορετικό από τις συσκευές των ανταγωνιστών. Ο αναλυτής όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρεις για το τι θα είναι αυτό που θα το κάνει μοναδικό.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε το καινούριο Samsungs S Galaxy II το οποίο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC και η Google ετοιμάζει να χρησιμοποιήσει το RFID έτσι ώστε να επαναστατήσει στο ηλεκτρονικό εμπόριο και γενικότερα στην μέθοδο πληρωμών. Προφανώς όμως η Apple δεν πρόκειται να προσφέρει μόνο κάτι σαν “ηλεκτρονικό πορτοφόλι” για να κάνουμε τις πληρωμές στα καταστήματα τους.

Τον Νοέμβριο που μας πέρασε ακούστηκε μια φήμη ότι η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει την NFC τεχνολογία για τα επόμενης γενιάς iPhone αλλά και Mac έτσι ώστε να πάρεχουν ασύρματη σύνδεση με τον υπολογιστή με την RFID τεχνολογία. Ακούστηκε επίσης ότι ένας χρήστης θα μπορεί να κάνει το κάθε Mac δίπλα του να μοιάζει με το δικό του περνώντας σε αυτό τις ρυθμίσεις, τους κωδικούς και τα desktop background του.

Η Apple επίσης δήλωσε αρκετές πατέντες που έχουν σχέση με την τεχνολογία NFC συμπεριλαμβανομένης και αυτής που ανακαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο που θα επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με ένα προιόν έτσι ώστε να κερδίζουν κουπόνια και προσφορές. Η εταιρία του Cupertino προσέλαβε επίσης ειδικούς για την τεχνολογία NFC και εκτός αυτού υπάρχουν φήμες ότι δοκιμάζουν καινούρια μοντέλα iPhone με RFID chip από τον Αύγουστο.

Αν η Apple ετοιμάζει κάτι από όλα αυτά, σίγουρα δεν θα είναι κάτι απλό όπως αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής στις πατέντες της.

[AppleInsider]