Socialcam, η εφαρμογή που θέλει να γίνει το Instagram για video

Η εφαρμογή που φτιάχτηκε από αυτόν που δημιούργησε το Justin.tv βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και μόλις κυκλοφορήσει θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν τα video τους με πολύ απλά βήματα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Instagram άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μοιράζονται φωτογραφίες. Παρά την μεγάλη επιτυχία του στο App Store υπάρχουν πολλές καινούριες εφαρμογές που προσφέρουν μια παρόμοια υπηρεσία όπως η εφαρμογή picpiz. Το μόνο που λείπει από μια τέτοια εφαρμογή είναι η εγγραφή video.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί που δεν επιτρέπουν το εύκολο μοίρασμα video. Ένας μεγάλος παράγοντας είναι ότι η διαδικασία αργεί, είτε προσπαθήσουμε από email είτε μέσω του Facebook η διάρκεια συμπίεσης-αποστολής είναι η ίδια. Θα μπορούσε να είναι από YouTube αλλά είναι μια υπηρεσία που στοχεύει κυρίως σε video που ο χρήστης θέλει να δείξει σε όλους και όχι σε συγκεκριμένα άτομα.

Για αυτές τις ανάγκες, ο δημιουργός του justin.tv αποφάσισε να φτιάξει μια iPhone εφαρμογή που θα επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν upload τα video τους με πολύ απλά βήματα, χρησιμοποιώντας την επιλογή του Facebook “Connect”. Το Socialcam, που βρίσκεται στην beta μορφή του θα κυκλοφορήσει νωρίς τον Μάρτιο και στο interface του θα υπάρχει ένα μεγάλο κουμπί στο κέντρο και στην εφαρμογή δεν θα έχουμε απλά την δυνατότητα να κάνουμε upload τα video και να τα μοιραστούμε αλλά και να δούμε τα σχόλια άλλων και να κάνουμε “Like”.

[ MacStories ]