Η Apple θα αναθέσει την παραγωγή του A4 και του Α5; Το iPad 2 έρχεται με βελτιωμένο A4!

Ακόμα μία αναφορά από την Digitimes δείχνει ότι η Apple ενδέχεται να αναθέσει την παραγωγή του Α4 τσιπ και τη φημολογούμενου Cortex-A9-based Α5 στην TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company).

Η Apple είναι σύμφωνα με πληροφορίες ανησυχεί για την διαρροή των τεχνικών παραγωγής και των χαρακτηριστικών τώρα που η Samsung είναι άμεσα ανταγωνιστής της στην αγορά smartphone και tablet, και η TSMC παρείχε ήδη Α4 παραγωγή όταν η Samsung δεν ήταν σε θέση να καλύψει τη ζήτηση το περασμένο έτος.

Μια αναφορά δείχνει πως η Apple ψάχνει να αναθέσει την παραγωγή του Α4 επεξεργαστή καθώς και της επόμενης γενιάς ARM Cortex-A9-based επεξεργαστή Α5 στην Τwiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), σύμφωνα με πηγές του κλάδου. Η Apple Α4 επεξεργαστές μέχρι στιγμής παράγονται αποκλειστικά από τη Samsung Electronics, καθώς και την προηγούμενη S5PC100 που έχει χρησιμοποιηθεί στο iPhone 3GS που επίσης αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από την κορεατική εταιρεία.

Η TSMC αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Digitimes αναφέρει επίσης ότι το iPad 2 θα διαθέτει μια ενισχυμένη έκδοση του Α4 τσιπ, ενώ το iPhone 5 θα έρθει με το νέο επεξεργαστή της Apple, τον A5. Ορισμένες αναφορές εμφανίστηκαν στο παρελθόν ανέφεραν ότι η Apple εργαζόταν σε ένα CPU για τα επόμενα iPhone και iPads, αν και είναι ασαφές σε αυτό το σημείο ποιά συσκευή θα φορέσει τον καινούριο Α5 επεξεργαστή.

Πολλές αυθεντίες, επίσης, πιστεύουν ότι η Apple θα υιοθετήσει επεξεργαστές διπλού πυρήνα και θα εφαρμόσει RAM μέχρι 1GB στο iPhone 5, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει επίσης με μια universal GSM / CDMA κεραία.

[ MacStories ]