Η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε την Microsoft με $100 δις

Κατά το κλείσιμο των συναλλαγών σήμερα, η Apple κατάφερε να φθάσει σε κεφαλαιοποίηση των 330,90 δισ. δολαρίων, με προβάδισμα 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων πάνω από την πλησιέστερη εταιρεία τεχνολογίας, την Microsoft, η οποία βρίσκεται στα 228,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Apple ξεπέρασε την Microsoft στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς εδώ και περίπου εννέα μήνες πριν, από τότε η Microsoft έχει μόλις κερδίσει 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Apple τον περασμένο Οκτώβριο ξεπέρασε την Microsoft στα έσοδα και τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου αποκάλυψαν ότι η Apple είναι πολύ κοντά να πάρει την ηγετική θέση σε κέρδη σαν μια εταιρεία τεχνολογίας. Αν η Apple συνεχίζει τα αστρικά οικονομικά της αποτελέσματα και τις χρηματιστηριακές επιδόσεις της αγοράς θα μπορούσαμε επίσης να δούμε ότι η Apple έχει την υψηλότερη αξία εταιρίας στον κόσμο, που κατέχει σήμερα η Exxon Mobile με κεφαλαιοποίηση των 422,77 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία έχει σήμερα περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα  από την Apple.

Όσον αφορά τις άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η Google έχει επίσης βρεθεί σε άνοδο από την άποψη της κεφαλαιοποίησης και τώρα κάθεται σε μια τιμή των 200,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με 30 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από τη Microsoft και την ΙΒΜ είναι επίσης αρκετά κοντά στα 202 δισ. δολάρια  και με την HP να είναι περίπου στα 100 δισ. δολάρια.

[ MacStories ]