iOS 4.3: Κοντά μας σε δύο εβδομάδες;

Διάφορες φήμες κυκλοφορούν σήμερα στο internet που αναφέρουν ότι το iOS 4.3 θα κυκλοφορήσει μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες. Οι φήμες αυτές έρχονται από πηγές όπως τον David Pogue και από την έναρξη της The Daily.

Όπως το 9to5Mac κατάφερε να βρει, το review του David Pogue όσον αφορά το Verizon iPhone περιείχε ένα απόσπασμα που αργότερα αφαιρέθηκε. Το απόσπασμα αυτό ήταν η δήλωση ότι το AT&T iPhone θα είχε την δυνατότητα του προσωπικού HotSpot μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, δεν υπήρχε κανένας υπαινιγμός από τον Pogue ότι αυτό ήταν κάτι το οποίο μάντεψε αλλά απλά ότι το είδε γραμμένο.

Ένα μοναδικό καινούριο χαρακτηριστικό στο Verizon iPhone είναι αυτό του προσωπικού HotSpot, που μετατρέπει το iPhone μας σε μία βάση WiFi. Μέχρι πέντε laptops, iPod touch ή ακόμα και άλλα gadgets μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας το iPhone σαν μία internet κεραία.

Αυτό είναι κάτι το απίστευτα βολικό, πολλά τηλέφωνα το έχουν – το AT&T iPhone θα το αποκτήσει στις 13 Φεβρουαρίου – αλλά η εκτέλεση της Apple για αυτό είναι εξαιρετική. Για παράδειγμα, το HotSpot κλείνει μόνο του μετά από 90 δευτερόλεπτα αφού αποσυνδεθεί και το τελευταίο laptop. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί τα προσωπικά HotSpots “ρουφάνε” την μπαταρία αμέσως.

Για να έχει το AT&T iPhone αυτό το χαρακτηριστικό απαιτείται σίγουρα ένα software update που θα φέρει αυτή την δυνατότητα και τα Verizon iPhone τρέχουν iOS 4.2.6. Το iOS 4.3 (που ακόμα δοκιμάζεται από developers) έχει αυτή την δυνατότητα του HotSpot.

Στο review του o John Gruber για το Verizon iPhone γράφει:

Κάποια στιγμή στις δύο επόμενες εβδομάδες η Apple θα κάνει μια ανακοίνωση σχετικά με τα API των In-App Subscriptions (και αυτό επειδή αναφέρθηκαν αυτή την εβδομάδα νέα για πληρωμές μέσα από την εφαρμογή για ενσωματωμένο bookstore και άλλες αγορές μέσα από την εφαρμογή). Η Apple θα κυκλοφορήσει την καινούρια έκδοση του iOS, με υποστήριξη In-App subscriptions και την δυνατότητα WiFi HotSpot.

Σημειώνει επίσης ότι αυτό είναι μια άποψη του και ότι η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει αλλά όπως κατάλαβε από την ανακοίνωση της The Daily επινοήθηκε κάτι τέτοιο. Αυτή την στιγμή η The Daily είναι δωρεάν για δύο εβδομάδες  και οι συνδρομές δεν απαιτούνται. Είναι πολύ πιθανόν αυτές οι συνδρομές μαζί με τα καινούρια API των developer να συμπεριλαμβάνονται στο software update πριν οι εφαρμογές να έχουν αυτή την δυνατότητα. Με την The Daily δωρεάν για δύο εβδομάδες, μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε  ότι το iOS 4.3 θα κυκλοφορήσει έως τότε.

Όταν μιλάμε για το  ΑΤ&Τ iPhone εννοούμε τα iPhone που έχουμε όλοι, απλά για να τα ξεχωρίζουμε ονομάζονται AT&T και Verizon γιατί είναι δύο τελειώς διαφορετικές συσκευές και δεν έχουν καν την ίδια έκδοση iOS.

[ MacStories ]