Apple Πατέντα, Αλουμίνιο που λάμπει

Η Apple σήμερα βραβεύτηκε για μια σειρά από δικές της πατέντες (18 στο σύνολο παρακαλώ) και όπως πάντα φρόντισε να τις καλύψει με το δικό της τρόπο, ώστε να κρατήσει τις πιο σημαντικές. Η πατέντα αυτή έχε να κάνει με ένα “φωτιζόμενο κουμπί εκκίνησης” το οποίο θα καλυφθεί με ένα κομμάτι από αλουμίνιο ώστε να είναι αόρατο και μέσα από μια ειδική διαδικασία να είναι ορατό ένα φως που θα το επιδεικνύει.

Η διαδικασία που κατοχύρωσε η Apple περιλαμβάνει τη μείωση του πάχους σε αυτό το σημείο που βρίσκεται το κουμπί, ώστε μετά από ειδική διαδικασία με τη βοήθεια ενός λέιζερ που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα μικρών κομματιών, να σχηματιστεί το πλαίσιο το οποίο θα φωτίζεται.

Αυτή η πατέντα μας δείχνει τις προθέσεις της Apple να δημιουργήσει ένα μικρό αόρατο κουμπί, το οποίο θα φωτίζεται όταν το MacBook ανοίγει (όπως ακριβώς υπάρχει σήμερα η φωτιζόμενη ένδειξη όταν ενεργοποιείται η διαδικασία sleep) αλλά και πιθανόν να το χρησιμοποιήσει στα μελλοντικά μοντέλα iPhone, στο πίσω μέρος όπου είναι το λογότυπο της Apple.

[ MacStories ]

Thanks @kostasapple