Η Apple διερευνά τα hover gestures σαν εναλλακτικές του multi-touch

Τη Τρίτη, η Apple παρουσίασε ακόμα μια φανταστική πατέντα , που έχει σχέση με μια νέα τεχνολογία που μπορεί να ενσωματωθεί στα προϊόντα της Apple. Μελλοντικά μοντέλα του iPhone και του iPad μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το χρήστη χωρίς αυτός να έχει επαφή με την οθόνη αφής.

Λοιπόν, αυτή η πατέντα δημιουργεί ένα καινούργιο τρόπο να αλληλεπιδρά ο χρήστης με την οθόνη αφής του κινητού του τηλεφώνου.

Παραδείγματα τέτοιων gestures μπορεί να είναι οι αληθινοί αντίχειρες ή ο δείκτης από το δάκτυλο μας που να σχηματίζει ένα κύκλο, ώστε να δώσουν το έναυσμα να πραγματοποιηθούν μια σειρά από εντολές. Η πατέντα αυτή έχει ακόμα τη δυνατότητα να δημιουργήσει ο ίδιος ο χρήστης ένα δικό του gesture με σκοπό να κάνει ενεργή μια λειτουργία ή να αντλήσει κάποιες πληροφορίες από αυτό.

Αυτό το προϊόν είναι σε θέση να λάβει τις διάφορες χειρονομίες να τις μετατρέψει σε σήμα το οποίο να μπορεί με τη σειρά του να εισαχθεί στους αισθητήρες εγγύτητας.

Φαίνεται ότι αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχει δημιουργηθεί από τις εν λόγω εταιρείες Wayne Carl και Myra Mary Haggety, κατά τη περίοδο του 2007, πριν καλά καλά βγει το iPhone την αγορά.

Η Apple υποστηρίζει συνήθως τη κυριότητα τέτοιων τεχνολογιών, που έχουν σχέση με το iPhone και το iPad, και έρχεται πάντα σε διαμάχη με εταιρείες, που κατά καιρούς διεκδικούν τα δικαιώματα από αυτήν.

[ AppleInsider ]