Καινούρια γραφικά στο iOS 4.3, πολύ πιθανό το iPhone 5 να χρησιμοποιεί την SGX543 με OpenCL!

Για να δώσει δύναμη στη μηχανή γραφικών στις iOS συσκευές, η Apple πάντα χρησιμοποιούσε το chipset της Imagination Technologies PowerVR GPU SGX535, ξεκινώντας από το iPhone 3GS και συνεχίζοντας με το iPhone 4 και το iPad. Στην πρώτη beta του iOS 4.3 βρέθηκαν bundles ενός καινούριου driver για chipset το οποίο μάλλον θα είναι αυτό που θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη γενιά του iPhone και του iPad, το chip αυτό ονομάζεται SGX543.

Τα καινούρια chipset γραφικών σχεδιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2009 αλλά μόνο τώρα μπορούν να γίνουν μέλος του hardware των φορητών συσκευών.

Τα χαρακτηριστικά αυτού του chipset είναι απίθανα. Ο επεξεργαστής μπορεί να επεξεργαστεί 35 εκατομμύρια πολύγονα και μπορεί να φιλτράρει 1 δισεκατομμύριο pixels ενώ δουλεύει στα 200MHz σε σύγκριση με 28 εκατομμύρια πολύγονα και 500 εκατομμύρια pixels στην SGX535 και στην ίδια ακριβώς συχνότητα.

Πρόσθετα το chip παρέχει υποστήριξη για το SGX543 με τα OpenCL της Apple, το οποίο δίνει την δυνατότητα στις εφαρμογές να κάνουν καλύτερη διαχείριση στο CPU και στην GPU για να πραγματοποιήσουν τις εργασίες τους. Επιτέλους, το καινούριο chipset υποστηρίζει επίσης και multi-core που σημαίνει ότι αυξάνει πολύ περισσότερο την απόδοση.

[ MacRumors ]