Η Apple μπορεί να μπλόκαρε το limera1n exploit στις καινούριες της συσκευές, κάνοντας το Jailbreak αδύνατο

Στα forums του ModMyI υπάρχει εμπειρία κάποιου χρήστη ο οποίος είχε πρόβλημα με το Jailbreak και αυτό τον οδήγησε να σκεφτεί ότι η Apple μπορεί να έκλεισε την τρύπα και το exploit του limera1n να μην έχει πια την δυνατότητα να κάνει jailbreak καινούριες συσκευές.

Όπως γνωρίζουμε η τελευταία έκδοση του redsn0w χρησιμοποιεί για το jailbreak το exploit του Geohot για το limera1n. Αυτή η μέθοδος μας δίνει μόνιμο jailbreak και όπως έχουμε πει και στο παρελθόν ο μόνος τρόπος για να το αποτρέψει η Apple αυτό θα πρέπει να αλλάξει το hardware των συσκευών.

Φαίνεται αδύνατο,  αλλά επίσης αν ισχύει το παραπάνω φαίνεται ότι η Apple  ξεκίνησε να αλλάζει το hardware των συσκευών τις για να μην μπορεί πια το limera1n exploit του Geohot να τις κάνει jailbreak.

Η ιστορία του χρήστη έχει ως εξής:

Πήγα στο Apple Store σήμερα για να αγοράσω ένα iPad δώρο για τα Χριστούγεννα στην φίλη μου. Μου είπε πως θα το προτιμούσε jailbroken και έτσι έκατσα μπροστά στον υπολογιστή μου για να τρέξω το redsn0w σε αυτό το iPad με ioS 4.2.1.

Το πρώτο πρόβλημα ήταν ότι το redsn0w δεν μπορούσε να ανεβάσει το pwned IBSS. Στη συνέχεια η συσκευή “πάγωνε” όταν προσπαθούσε το πρόγραμμα να κάνει dump το bootrom. Αυτό με οδήγησε στο να πιστέψω ότι αυτά που έστελνε η εφαρμογή στην συσκευή κόπηκαν με το καινούριο patch της Apple.

Φαίνεται ότι όλες οι iOS συσκευές με serial number xx050 (τρέχουσα εβδομάδα) ή νεότερες μπορεί να μην είναι εφικτό να γίνουν jailbreak με το limera1n exploit.

Δεν υπάρχει ακόμα κανένα νέο από την DevTeam και για την ώρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο ισχύουν τα παραπάνω. Η κατάσταση όμως θυμίζει την στρατηγική που ακολουθεί η Apple.

Η έκδοση iBoot 574.4 όπως φαίνεται και στις screenshots είναι η ίδια και για τις δύο συσκευές. Όπως μπορούμε να δούμε και στο iPhone Wiki.

Αυτή είναι η πρώτη revision του bootrom SL8930 που βρέθηκε στο iPad, iPod touch 4G και στο iPhone 4.

[ Redmondpie ]