BatteryDetective & BatteryInfoLite, δύο χρήσιμα εργαλεία για την αύξηση της ζωής της μπαταρίας! | Cydia

Λίγο καιρό πριν σας μιλήσαμε για δύο χρήσιμες εφαρμογές, που θα μας κάνουν να καταλάβουμε πια διαδικασία ή εφαρμογή καταναλώνει την μπαταρία μας. Στην πραγματικότητα μιλάμε για δύο εφαρμογές, την BatteryDetective και την BatteryInfoLite οι οποίες από σήμερα είναι διαθέσιμες στο Cydia.

Με την εφαρμογή BatteryInfoLite θα μπορούμε να δούμε διάφορες πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία μας, οι οποίες θα ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο. Καμία άλλη εφαρμογή δεν υπάρχει στο App Store που να δείχνει τόσες πληροφορίες!

Η δεύτερη και πιο σημαντική εφαρμογή είναι το BatteryDetective. Εξαιτίας μερικών πληροφοριών που απαιτεί αυτή η εφαρμογή, οι οποίες είναι διαθέσιμες μόνο σε συγκεκριμένες συσκευές, το BatteryDetective είναι περιορισμένο για το iPhone 3GS, iPhone 4 και το iPad. Ο developer  ελπίζει στο μέλλον για υποστήριξη και παλαιότερων συσκευών!

Το βασικό χαρακτηριστικό του BatteryDetective είναι ότι δείχνει το ποσοστό της μπαταρίας που εφαρμογές και διάφορες ρυθμίσεις “τρώνε” από την συσκευή σας. Το πρόγραμμα αυτό ακόμα αναλύει τις εφαρμογές που τρέχουν συνεχώς στο background (είτε είναι συμβατές με το iOS 3.x όπως Mail και iPod, είτε με τον Backgrounder είτε ακόμα με το multitasking που έχει το iOS4) και καθορίζει την ποσότητα που αυτές “τρώνε” από την μπαταρία μας.

Πρόσθετα το BatteryDetective, έχει και Manual Mode (χειροκίνητο) με το οποίο μπορούμε να τεστάρουμε πόσο μπαταρία “τρώνε” ρυθμίσεις όπως 3G/WiFi/Bluetooth και ακόμα και το φλας του iPhone 4 τις οποίες χρησιμοποιούμε καθημερινά στην συσκευή μας. Το Manual Mode είναι καλύτερο αν το χρησιμοποιήσετε με τα SBSettings, έτσι θα μπορείτε να κλέισετε την εφαρμογή που δεν χρειάζεστε.

Η εφαρμογή BatteryDetective είναι διαθέσιμη στο Cydia Store και κοστίζει $.199 (περίπου €1.5). Η εφαρμογή BatteryInfoLite είναι διαθέσιμη στο Cydia δωρεάν και έχει ένα διαφημιστικό στο κάτω μέρος.