Unreal Egine 3 Development Kit, έρχεται σύντομα!

Έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από την κυκλοφορία του Infinity Blade για το iOS και το development kit που δημιουργεί τέτοια παιχνίδια αναβαθμίζεται και θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι οι developers μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια με τις τρομακτικές δυνατότητες που δίνει η Unreal Engine 3.

Η άδεια είναι δωρεάν για δοκιμές, αλλά για να δημοσιεύσετε τις εφαρμογές και τα παιχνίδια σας στο App Store θα πρέπει να πληρώσουν $99, και τα κέρδη της εφαρμογής θα μοιραστούν μεταξύ της Apple, της ομάδας της Unreal Engine και του developer. Αυτά χωρίζονται ως εξής: στην Apple  αντιστοιχεί το 30% στην ομάδα της Unreal Engine  το 25% και τα υπόλοιπα αντιστοιχούν στον developer. Φυσικά τα ποσοστά δεν είναι καλά, αλλά βλέποντας την επιτυχία που έκανε το Infinity Blade, τα κέρδη των πωλήσεων θα είναι αρκετά καλά για να επιτρέψουν στον developer να έχει ένα σωστό κέρδος.

Σίγουρα πολύ σύντομα θα δούμε και άλλα παιχνίδια στο App Store που θα είναι φτιαγμένα με την Unreal Engine 3.

[ Engadget ]

One thought on “Unreal Egine 3 Development Kit, έρχεται σύντομα!

  • December 16, 2010 at 22:24
    Permalink

    30% στην Apple? Κλεψιά! το 25% στην Epic είναι λογικότατο μιά και σχεδόν χαρίζει το τεχνολογικό διαμάντι, τη μηχανή της Unreal Engine μόνο $99 και της αξίζει και παραπάνω από 25% αφού στην ουσία "επενδύει" στους μικρούς developers.

    Αλλά 30% στην Apple? Γιατί? Άσε που την αγόρασε ο κάθε χρήστης μιά φορά τη συσκευή πρέπει να πληρώνω license για κάθε παιχνίδι που πουλάω? Επειδή έχω το "προνόμιο" να φτιάχνω παιχνίδια στ iOS??? (άσε που τα παιχνίδια μας θεωρητικά προσδίδουν προστιθέμενη αξία στη συσκευή και στο λειτουργικό τους)

    30%? χοντρή κλεψιά και αποτρέπει τους indie developers!

    Ούτε η microsoft δεν έχει κάνει τέτοια πατάτα με licensing!

Comments are closed.