Η Apple έχασε τον ηγέτη του iOS Gaming

Η Apple έχασε από την ομάδα παιχνιδιών της για το τον ηγέτη Graeme Devine, ο οποίος εγκατέλειψε τον τομέα  iPhone Game Technologies την περασμένη Παρασκευή.

Ο Graeme Devine που παλαιότερα είχε βοηθήσει την id Software στην ανάπτυξη του Quake 3 για Mac, Devine λέει ότι εγκατέλειψε την Apple με σκοπό να επιστρέψει στην ανάπτυξη παιχνιδιών με επίκεντρο τους τίτλους για το iPhone και το iPad.

Μιλώντας στο site Kotaku εξήγησε ότι ο ρόλος του ήταν να βοηθήσει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των καλύτερων τίτλων της πλατφόρμας iOS της Apple, “Η δουλειά μου ήταν εκεί ουσιαστικά για να κάνω το gaming για τις iOS συσκευές φανταστικό”, λέει.

Η Apple δεν είχε κάποιον μόνιμο σχεδιαστή παιχνιδιών πριν από μένα γι ‘αυτό νομίζω ότι ήταν αρκετά μοναδική, οι τεχνολογίες παιχνιδιού περιέχουν αρκετά πράγματα από κολλήματα στα γραφικά μέχρι την ώθηση κοινοποιήσεων (Push Notification). Δεν υπάρχει άλλου τύπου εφαρμογή που να καλύπτει τόσες πολλές τεχνολογίες και το να υπάρχει κάποιος εκεί για να επικυρώσει και να βοηθήσει στη διαμόρφωση που ήταν βασικά η  δουλειά μου. Ήταν απίστευτο.

Ο Devine διαβεβαίωσε gamers και προγραμματιστές ότι δεν χρειάζεται να ψάχνονται για το μέλλον του gaming στις κινητές πλατφόρμες της Apple, περιγράφοντας τους συναδέλφους του ως “η πιο έξυπνη και πιο ταλαντούχα ομάδα ανθρώπων που έχω δουλέψει ποτέ.”

[9to5Mac]