Οδηγός: Πως να κάνετε εγκατάσταση το iMovie στο iPad!

H ήδη υπάρχουσα έκδοση του iMovie που θα βρούμε στο App Store δεν δουλέυει στο iPad. Η Apple προφανώς την έφτιαξε ειδικά για το iPhone, και δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να την κάνουμε εγκατάσταση στο iPad. Εάν προσπαθήσουμε το iTunes θα μας δώσει error (σφάλμα). Όπως μπορείτε να φανταστείτε θα ήταν τέλειο να μπορούσαμε να επεξεργαστούμε και να διαχειριστούμε video στο iPad γιατί χάρη στην μεγάλη του οθόνη και το multi-touch video editiing θα ήταν πολύ πιο άνετο.

Είμαστε τυχεροί όμως, τα παιδιά του iPadevice βρήκαν έναν τρόπο να κάνουμε εγκατάσταση και να δουλέψουμε το iMovie από το iPad, αλλά δυστυχώς επειδή πρέπει να πειράξουμε κάποια αρχεία που η Apple δε μας αφήνει η συσκευή θα πρέπει να είναι jailbroken. Οπότε αν τυχαίνει να έχετε “σπασμένο” iPad και θέλετε να περάσετε το iMovie σε αυτό δείτε τον παρακάτω οδηγό.

Πρώτα απ’ όλα σιγουρευτείτε πως έχετε το σωστό iMovie.app, θα το βρείτε διαθέσιμο εδώ.

[app 377298193]

Από το iTunes αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή κάνουμε δεξί click και “Show in Finder”. Από το παράθυρο που θα εμφανιστεί στο Finder αντιγράψτε την εφαρμογή στο Desktop σας.

Αλλάζουμε το.ipa στο τέλος του ονόματος της συσκευής σε .zip. Με διπλό click ανοίγουμε το iMovie.zip, και πηγαίνουμε στο iMovie/Payload και αντιγράφουμε το iMovie.app από εκεί στο Desktop. Μπορούμε να διαγράψουμε τα υπόλοιπα αρχεία και φακέλους. Το iMovie.app είναι το μόνο αρχείο που θα χρειαστούμε για να κάνουμε εγκατάσταση το iMovie στο iPad.

Για να γράψουμε το αρχείο πίσω στο iPad μας, θα πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο το Open SSH από το Cydia. Ανοίγουμε ένα πρόγραμμα SSH όπως το Cyberduck και συνδεόμαστε στο iPad μας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε είτε από το tab Bonjour αν το Cyberduck μπορεί να βρει τη συσκευή στο τοπικό μας δίκτυο, ή χειροκίνητα κάνουμε άνοιγμα νέας σύνδεσης, γράφουμε την ip του iPad μας, βάζουμε για username root και για password alpine.

Πηγαίνουμε στο / και μετά στο Applications. Εκεί μέσα ρίχνουμε το αρχείο iMovie.app που αφήσαμε πριν στο Desktop μας. Μόλις τελειώσει η διαδικασία της αντιγραφής κάνουμε δεξί click στο αρχείο iMovie.app και από το μενού επιλέγουμε “Info”. Θα πρέπει να αλλάξουμε τα permissions σε 777 για να μπορέσουμε να το κάνουμε εγκατάσταση στην συσκευή. Γράφουμε 777 στο UNIX Permissions και κάνουμε click στο “Apply changes recursively” έτσι ώστε κάθε αρχείο μέσα στο iMovie.app να έχει permissions 777.

Θα παρατηρήσουμε ότι το iMovie ακόμα δεν έχει εμφανιστεί στο iPad. Θα πρέπει να κάνουμε ένα respring (είτε με το SBSettings είτε από το Cydia) και θα το δούμε στην homescreen. Τώρα το iMovie θα δουλεύει κανονικά σαν εφαρμογή του iPhone. Για να του δώσουμε την δυνατότητα να πιάνει όλη την οθόνη του iPad θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το FullForce το οποίο μπορούμε να βρούμε στο Cydia.

Κάνουμε εγκατάσταση το FullForce (που είναι δωρεάν), πηγαίνουμε στα Settings, επιλέγουμε iMovie και δοκιμάζουμε να το ανοίξουμε ξανά. Θα δούμε ότι τώρα τρέχει κανονικά σαν iPad εφαρμογή και με την σωστή ανάλυση ή τουλάχιστον κάτι καλύτερο από την iPhone έκδοση.

Τώρα θα μπορούμε να εισάγουμε και να επεξεργαστούμε video στο iPad πολύ πιο άνετα χάρη στην μεγάλη του οθόνη. Φυσικά δεν παύουμε να περιμένουμε για το επίσημο iMovie update για iPad, προφανώς θα κυκλοφορήσει μαζί με το iPad 2 – όποτε και αν αυτό θα έχει κάμερα! Πάντως για την ώρα, ο οδηγός μας βοηθάει να έχουμε το iMove και στο iPad.

[MacStories]

Thanks @viticci