Οδηγός: Πως να ενεργοποιήσετε γρήγορα το WiFi! [Video]

Συνεχώς βλέπουμε ότι το WiFi ανεξάρτητα από πια συσκευή έχουμε καταναλώνει μπαταρία και ειδικά αν βρισκόμαστε συνεχώς σε δουλειές και στην διαδρομή η συσκευή μας ψάχνει και βρίσκει συνεχώς διάφορα ασύρματα στα οποία είτε συνδέεται είτε όχι αν αυτά είναι κλειδωμένα. Μια καλή λύση λοιπόν για αυτό θα ήταν να μπορούσαμε με έναν εύκολο τρόπο (όχι παραπάνω από τρεις κινήσεις) να ενεργοποιούμε και να απενεργοποιούμε το WiFi στην συσκευή μας!


Έχοντας jailbroken την συσκευή μας όπως έχουμε μάθει εδώ και χρόνια έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε περισσότερες από τις δυνατότητες που η Apple μας επιτρέπει.

Διαβάζοντας τον παρακάτω οδηγό θα δείτε ότι με μερικά απλά βήματα μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα στη συσκευή σας τα οποία δεν θα μπορούσατε να πραγματοποιήσετε σε μη jailbroken συσκευή.

Απαιτήσεις

Όπως και στους περισσότερους οδηγούς έτσι και εδώ η συσκευή μας θα πρέπει να είναι jailbroken και να υπάρχει εγκατεστημένο το Cydia σε αυτή. Αν έχουμε κάνει εγκατάσταση το SBSettings από το Cydia έχουμε και το προγραμματάκι που μας δίνει την δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε διάφορες υπηρεσίες και όχι μόνο με πολλούς τρόπους!

Το προγραμματάκι ονομάζεται Activator και θα προτείναμε να το κατεβάσετε μαζί με το SBSettings για να μπορείτε αργότερα να κάνετε ότι συνδυασμούς θέλετε με αυτό όπως την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση οποιασδήποτε υπηρεσίας θέλουμε.

Οδηγίες

1. Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις (Settings) στην συσκευή μας και κάνοντας scroll προς τα κάτω θα δούμε το Activator το οποίο έχει το εικονίδιο του home button. Κάνουμε tap σε αυτό για να δούμε τις ρυθμίσεις του.

2. Όπως βλέπουμε και στις παρακάτω screenshots υπάρχουν επιλογές για την περιοχή που θέλουμε να γίνετε το κάθε τι που θα ορίσουμε. Για παράδειγμα το Anywhere, εκεί θα πατήσουμε αν θέλουμε να πιάνει παντού αυτό που θα ορίσουμε, στην προκειμένη περίπτωση η ενεργοποίηση του WiFi θέλουμε να γίνεται παντού, γι’ αυτό επιλέγουμε Anywhere.

Μέσα στο Anywhere μπορούμε μετά να επιλέξουμε συνδυασμούς κουμπιών ή χειρονομιών (gestures) για να εκτελείται αυτό αυτό που θα ορίσουμε. Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω screenshot στα δεξιά θα μπορούσαμε να ορίσουμε με συνδυασμούς του home button μόνο όπως διπλό click, κρατώντας το πατημένο για λίγο ή απλά πατώντας το διάφορες ενέργειες. Αλλά η χρήση του home button είναι ήδη δεσμευμένη από το iOS, είτε για το multitasking, είτε για το Voice Control κτλ.

3. Οπότε εμείς στο Anywhere κάνουμε scroll προς τα κάτω και ψάχνουμε να βρούμε το Status Bar που είναι η μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης η οποία περιέχει την ώρα, το σήμα την μπαταρία και με swipe προς τα δεξιά το SBSettings. Προσωπικά έχω επιλέξει το Double Tap για το WiFi. Κάθε φορά που θέλω να έχω ασύρματο ενεργοποιημένο όπου και να βρίσκομαι όποια εφαρμογή και να έχω ενεργή (εκτός του Cydia που δεν δουλεύει το Activator) μπορούμε με δύο μόνο tap να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε το WiFi.

4. Οπότε πηγαίνουμε στην επιλογή Double Tap και ψάχνουμε να βρούμε το WiFi Activation/deactivation toggle (το οποίο γίνεται εγκατάσταση με το SBSettings). Μόλις δείτε το tick (√) μπορείτε να το δοκιμάσετε εκείνη την στιγμή (σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται respring).

5. Δοκιμάστε το και σε άλλες εφαρμογές αμέσως μετά για να είστε σίγουροι ότι δουλεύει, φυσικά αν δεν σας βολεύει το Double Tap στο Status Bar μπορείτε να ορίσετε όποιο συνδυασμό θέλετε εσείς.

Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε και το σχετικό video με τις κινήσεις και ότι πρέπει να κάνετε εφόσον έχετε εγκατεστημένα τα SBSettings!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wR3AC8mBPkE[/youtube]

Σημείωση: Τα screenshots στον οδηγό είναι αρκετά παλιά ενώ το video είναι της προηγούμενης εβδομάδας.